αδελφάκια-νδ-και-κόμμα-πούτιν-o-ρόλ-1070513
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 15.09.2022 | 15:06

“Αδελφάκια” ΝΔ και κόμμα Πούτιν – O ρόλος του Αβραμόπουλου

Η Νέα Δημοκρατία και το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, η «Ενωμένη Ρωσία», έχουν αδελφοποιηθεί από το 2011! «Η συμφωνία αυτή αντανακλά τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο κομμάτων. Η συμφωνία αυτή θέτει γερά θεμέλια μεταξύ των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και της “Ενωμένης Ρωσίας”, με προοπτική και βάθος χρόνου» δήλωνε, τότε, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί τότε τη Μόσχα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καμάρωνε με το γνωστό πλέον απαράμιλλο στυλ του δίπλα στον Πούτιν. Και δήλωνε: «Υπάρχει και μια σχέση πιστεύω εμπιστοσύνης μεταξύ των κομμάτων. Η σχέση μεταξύ της Ν.Δ. και της Ρωσίας, η οποία πηγαίνει πίσω στην ιστορία του δικού μας κόμματος. Στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω και στο πρόσωπό μου, θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή».

Για να δούμε λοιπόν, ποια ελληνικά κόμματα χρηματοδοτήθηκαν, αν χρηματοδοτήθηκαν, από τον Πούτιν. Γιατί αν ο Πούτιν χρηματοδότησε άλλο κόμμα από το αδελφό του (κόμμα), τότε κάποιους τους έπιασε κορόιδο. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι αγαπημένο κόμμα του Πούτιν στην Ελλάδα είναι η Νέα Δημοκρατία, σε αυτό δε χωράει αμφισβήτηση.