public-issue-εξαιρετικά-αρνητική-η-εικόνα-της-κ-σ-985712
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 25.01.2023 | 08:52

Public Issue: Εξαιρετικά αρνητική η εικόνα της Κ.Σακελλαροπούλου

Στη δημοσίευση ευρημάτων που θα συζητηθούν προχωρά σήμερα η Public Issue, σε σχέση με τη δημοτικότητα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σε μια ερώτηση που σπάνια βλέπουμε να γίνεται σχετικά με την αποδοχή που έχει από τους πολίτες η πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Public Issue αποκαλύπτει ότι η σημερινή πρόεδρος έχει το χαμηλότερο επίπεδο δημοτικότητας σε σχέση με όλους τους προέδρους της Δημοκρατίας από το 1995 και την εποχή που τη θέση του «πρώτου πολίτη της χώρας» κρατούσε ο Κωστής Στεφανόπουλος.

Σύμφωνα με την Public Issue οι δημοφιλέστεροι ΠτΔ των τελευταίων δεκαετιών ήταν ο Κωστής Στεφανόπουλος (86% θετικές γνώμες, 11% αρνητικές) και ο Κάρολος Παπούλιας [Α’ θητεία] (84% θετικές, 5% αρνητικές).

Ακολουθούν με χαμηλότερες επιδόσεις, αλλά με πολύ περισσότερες θετικές γνώμες σε σχέση με τις αρνητικές, η δεύτερη προεδρία του Κάρολου Παπούλια (57% θετικές, 40% αρνητικές) και ο Προκόπης Παυλόπουλος (62% θετικές, 33% αρνητικές).

Στην τελευταία θέση και η μοναδική που έχει πολύ περισσότερες αρνητικές γνώμες σε σχέση με τις θετικές βρίσκεται η σημερινή ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει μόλις 30% θετικές γνώμες από τους πολίτες, ενώ οι αρνητικές εκτοξεύονται στο 60%.