«Ψήνεται» ανασχηματισμός κατεβάζουν τα μολύβια οι υπουργοί - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
6
Δεκέμβριος
Back
Μαξίμου: Στον «πάγο» ο ανασχηματισμός, «ζεσταίνονται» οι πρόωρες εκλογές -Οι 3+1 προϋποθέσεις

«Ψήνεται» ανασχηματισμός κατεβάζουν τα μολύβια οι υπουργοί

Μετά τις πρόωρες εκλογές και τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου επανέρχονται και πάλι στο προσκήνιο ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Τα σενάρια που κυκλοφορούν βασίζονται στη λογική ότι αυτή θα είναι η επόμενη κίνηση του Πρωθυπουργού από τη στιγμή που επανέλαβε και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Δεν θα πάει η κυβέρνηση με αυτό το σχήμα στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, θα διαταχθεί εκλογικά.

Πάντως τόσο ο φόβος του ανασχηματισμού όσο και ο φόβος του πολιτικού κόστους, έχουν δημιουργήσει μια εικόνα παγώματος του κυβερνητικού έργου κάτι που επισημαίνει και ο φιλικός προς την κυβέρνηση, Τύπος.

Το γεγονός αυτό αποδίδεται στο ότι οι υπουργοί κατεβάζουν τα μολύβια όσο πλησιάζουν εκλογές υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους!

«Χώρος για ανεπαρκείς, λιπόψυχους και οπαδούς της ακινησίας έως τις εκλογές δεν υπάρχει», προειδοποιεί η «Καθημερινή», σε αντίστοιχο κλίμα και τα ρεπορτάζ των «Νέων».

Η εκτίμηση που υπάρχει μετά τα δημοσιεύματα αυτά είναι «ότι «ψήνεται» ανασχηματισμός και «φωτογραφίζονται» υποψήφια θύματα- «Ιφιγένειες» για να φυσήξει έστω και προσωρινά θετικός άνεμος για το κυβερνητικό πλοίο»

Πάντως όσο διαρκεί ο πόλεμος δύσκολα θα υπάρξουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Θεωρείται πιθανό οι όποιες κινήσεις μνα γίνουν τον Μάιο και πάντως πριν τις αρχές του καλοκαιριού.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!