Προς αλλαγή του νόμου για τους ΚΑΠ…

Μετά τις διαμαρτυρίες της ΚΕΔΕ για το γεγονός ότι για τρίτη συνεχή χρονιά οι δήμοι δε λαμβάνουν στον προϋπολογισμό τους θεσμοθετημένους πόρους που προβλέπει ο «Καλλικράτης» (δηλαδή, συγκεκριμένα ποσοστά επί των ΦΕΦΠ, ΦΕΝΠ και ΦΠΑ),   σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, εκεί στα υψηλά κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών έχουν αρχίσει να σκέφτονται να αλλάξουν το νόμο και να μειώσουν σημαντικά τα συγκεκριμένα ποσοστά και να ακολουθήσουν την τακτική που εφαρμόζουν και φέτος: Αν τα κονδύλια εμφανώς δεν επαρκούν,  τότε θα προβλέπεται και μία έκτακτη επιχορήγηση, η οποία, βεβαίως, για «λόγους έκτακτης ανάγκης» θα μπορεί και να μην δίνεται.

Τι θα κάνουν οι δήμαρχοι και η ηγεσία της ΚΕΔΕ; Προς το παρόν περιμένουν την απάντηση Σταϊκούρα για τον προϋπολογισμό του 2013, και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούν κάποιες μεμονωμένες, όπως λένε, προτάσεις για προσφυγή στη Δικαιοσύνη που ακούστηκαν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Παρασκευή (σ.σ. την πρόταση έκανε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σ. Δανιηλίδης).

Υπενθυμίζουν δε ότι την προηγούμενη φορά τη δεκαετία του ’90 που κάποιοι δήμοι με τη στήριξη της ΚΕΔΚΕ (τότε) είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για παρόμοιο θέμα με βάση το Νόμο  1828 του 1989 ναι μεν δικαιώθηκαν μετά από καιρό, ωστόσο ουδέποτε η δικαστική απόφαση εφαρμόστηκε.

Άρα, μηδέν εις το πηλίκον…

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!