πώς-ο-λιγνάδης-έφαγε-τον-ταραντίλη-880447
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 01.03.2021 | 10:20

Πώς ο Λιγνάδης «έφαγε» τον Ταραντίλη

Πώς ο Λιγνάδης «έφαγε» τον Ταραντίλη

Το ποιος έχει την ευθύνη για τον διορισμό Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο, δεν το έχουμε μάθει. Ήταν επιλογή της κ. Μενδώνη; Του Πρωθυπουργού; Και των δύο; Δεν είναι σίγουρο.

Αυτό που θεωρείται σίγουρο, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα, καταστάσεις και παρασκήνια, είναι ότι  τον κ. Ταραντίλη «τον έφαγε ο Λιγνάδης».

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη δήλωση της παραίτησής του, επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους. Επανήλθε για να υπογραμμίσει ότι οι λόγοι της παραίτησής του ήταν οικογενειακοί και δεν έχουν σχέση με την τρέχουσα επικαιρότητα.

Πράγματι, η οικογενειακή ζωή τρέχει παράλληλα με την πολιτική και καμία φορά η μία απαιτεί θυσίες από την άλλη. Δεν μπορείς να ανταποκριθείς και στα δύο, επιλέγεις.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πραγματικά πολιτικά δεδομένα που έκαναν την παραίτηση Ταραντίλη, μονόδρομο.

Όταν η αξιοπιστία ενός κυβερνητικού εκπροσώπου πλήττεται από την ίδια την κυβέρνηση που εκπροσωπεί, πώς θα συνεχίσει να παραμένει στη θέση του;

Ο κ. Ταραντίλης, με την ιδιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου είχε δηλώσει ότι ο Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Τον διέψευσαν, μέσα σε λίγες ώρες, τρείς υπουργοί, η Μενδώνη, ο Σκέρτσος και ο Γεραπετρίτης.

Πώς θα έμενε στη θέση του;

Θα απαντούσε σε ερωτήσεις και θα τον ξαναρωτούσαν. «Είστε βέβαιος ή θα διαψευστείτε όπως την άλλη φορά;»

Η παραίτηση Ταραντίλη ήταν, λοιπόν, δεδομένη. Απέμενε ο χρόνος ανακοίνωσης της.