πολιτικές-αντιδράσεις-για-το-ντου-σ-967573
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 03.12.2021 | 11:17

Πολιτικές αντιδράσεις για το «ντου» στην παράσταση Ζαραλίκου λόγω… Μαρινάκη -Παρέμβαση Οικονόμου (βίντεο)

Πολιτικές προεκτάσεις έχει αρχίσει να παίρνει το σοβαρό επεισόδιο με τη διακοπή της παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου από τη Σάσα Σταμάτη και “ομάδα ατόμων”, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να παίρνει θέση.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και της σάτιρας.

«Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος ανέφερε ότι η διακοπή της παράστασης είναι «ντροπιαστική και επικίνδυνη» και «σημάδι παρακμής».

«Η λογοκρισία δεν θα περάσει, η τέχνη και η ελευθερία θα νικήσουν» σημειώνει ο κ. Ζαχαριάδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Χριστόφορος Ζαραλίκος κατήγγειλε ότι «κάποιοι» διέκοψαν την παράστασή του και τους πέταξε έξω το κοινό, ενώ τον γύρο του διαδικτύου κάνει το παρακάτω βίντεο που φέρεται να καταγράφει το όλο επεισόδιο.

Στο βίντεο αυτό, φαίνεται ομάδα ανδρών και η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη να έχουν ανέβει στη σκηνή και να έχουν διακόψει την παράσταση του κωμικού «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά», ύστερα από σχόλιο που φέρεται να έκανε ο κωμικός για τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ακούγονται φωνές και διαπληκτισμοί. Τελικά, άλλοι θεατές ανέβηκαν στη σκηνή και ζήτησαν από την ομάδα της Σάσας Σταμάτη να αποχωρήσει. Πράγματι, μετά από λίγη ώρα έφυγαν υπό τον ήχο γιουχαϊσμάτων και χειροκροτημάτων.