Ποιος θα πάρει τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ; -Το «πλεονέκτημα» του Ν. Ανδρουλάκη - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
30
Νοέμβριος
Back
ΚΙΝΑΛ: Προαλείφονται για υποψήφιοι Κεγκέρογλου, Γερουλάνος -Τι ζητούν

Ποιος θα πάρει τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ; -Το «πλεονέκτημα» του Ν. Ανδρουλάκη

Ποιος θα πάρει τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ; Οι εκτιμήσεις ποικίλουν. Οι δημοσκοπήσεις προσπαθούν να δώσουν  μια πρώτη απάντηση.

Ωστόσο έχουν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη δυσκολία.

Πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν; Δεν γνωρίζει κανείς. Και τι πολιτικά χαρακτηριστικά θα έχει το εκλογικό σώμα που θα ψηφίσει στις 5 Δεκεμβρίου; Θα πάνε πιο πολλοί κεντρώοι, κεντροαριστεροί, κλασικοί Πασόκοι;  Επίσης δεν γνωρίζει κανείς.

Το βέβαιο είναι ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις υπάρχει μια καθαρή πρωτιά του Α. Λοβέδρου στο καλούμενο μεγάλο κοινό. Δηλαδή στο 45% του εκλογικού σώματος που δηλώνει ότι  μπορεί να ψηφίσει ΚΙΝΑΛ. Αυτό το σώμα δεν είναι δυνατόν να πάει στις κάλπες.

Συνεπώς οι εκλογές θα κριθούν από αυτούς που δηλώνουν ότι ψηφίζουν ΚΙΝΑΛ (9,8%)και σίγουρα από αυτούς που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές (περί το 6%) για την ανάδειξη του αρχηγού.

Τι πιστεύουν οι άνθρωποι αυτοί, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για το «Βήμα»;

Ότι τις εκλογές θα τις κερδίσει ο Παπανδρέου.

Ποιόν ψηφίζουν;

Όσοι δηλώνουν ότι τα ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ (9,8 φέρνουν ισόπαλους τους Λοβέρδο-Ανδρουλάκη και όσοι λένε ότι θα ψηφίσουν στις εκλογές δίνουν εικόνα του απόλυτου ντέρμπι. Παπανδρέου-Ανδρουλάκης με μια μονάδα διαφορά.

Οπότε ποιο είναι το καλούμενο «πλεονέκτημα» Ανδρουλάκη για το οποίο γίνεται λόγος ανάμεσα στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ;

Το πρώτο είναι ότι σε όλες τις κατηγορίες διαθέτει την υψηλότερη δημοφιλία.

Και το δεύτερο και σημαντικότερο ότι κερδίζει, με σχετική άνεση, στον δεύτερο γύρο, σε όλα τα κοινά, και τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!