Ποιον αιρετό καλύπτει η αναδρομικότητα της ΠΝΠ – Τον «κάρφωσε» ο Μάρδας

Σε μία ευθεία παραδοχή προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ την Τρίτη.

Δεχόμενος ερωτήσεις των δημάρχων για τους λόγους που η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των ΟΤΑ έχει αναδρομική ισχύ, μεταξύ άλλων, του ζητήθηκε να εξηγήσει και τους λόγους της αναδρομικότητας.

«Κάποιοι συνάδελφοί σας έδωσαν χρήματα πριν από αυτή τη ρύθμιση. Με την αναδρομική ισχύ από 17 Μαρτίου τους καλύπτουμε», είπε ο κ. Μάρδας.

«Όχι όμως δήμαρχοι», φώναξαν αιρετοί στη διάρκεια του ΔΣ. Ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι καλύπτονται περιφέρειες, «φωτογραφίζοντας» την Περιφέρεια Αττικής και την Ρένα Δούρου.

Υπενθυμίζεται ότι η περιφέρεια Αττικής ενέκρινε με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 27 Μαρτίου, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση, την μεταφορά περίπου 80 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά της, όπως είχε αποφασίσει νωρίτερα η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΕΔΕ, ΟΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!