ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι είναι οι 15 βουλευτές που ψήφισαν ΝΑΙ αλλά απειλούν να καταψηφίσουν τα μέτρα! - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
2
Ιούλιος
Back

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι είναι οι 15 βουλευτές που ψήφισαν ΝΑΙ αλλά απειλούν να καταψηφίσουν τα μέτρα!

Πρόκειται για τους:

Αμανατίδου Λίτσα

Δελημήτρος Κωνσταντίνος

Ζάννας Ζήσης

Ζερδελής Γιάννης

Ήσυχος Κώστας

Ιωαννίδης Ηλίας

Καματερός Ηλίας

Κριτσωτάκης Μιχάλης

Κώτσιας Θωμάς

Ουζουνίδου Ευγενία

Πετράκος Θανάσης

Σαμοΐλης Στέφανος

Τσανάκα Αλεξάνδρα

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Χουντής Νίκος»

 οι οποίοι στην επιστολή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Οι κάτωθι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να τονίσουμε ότι η πρόταση προς τους “Θεσμούς”, στη βάση της οποίας η κυβέρνηση μας ζητάει να δώσουμε με τη ψήφο μας εξουσιοδότηση προκειμένου να διαπραγματευτεί, μας βρίσκει ριζικά αντίθετους.

Αυτή η πρόταση στην ουσία συνιστά άλλο ένα πρόγραμμα λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει απαντήσεις στα αγωνιώδη και τραγικά οικονομικοκοινωνικά προβλήματα της χώρας, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και θα επιδεινώσει τις υφεσιακές τάσεις στην οικονομία και θα καταστήσει ακόμα πιο δυσοίωνο  το μέλλον της χώρας.

Για αυτούς τους λόγους δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους και όσες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο προτάσεις – πρόταση – προς τους “Θεσμούς” και υπογραμμίζουμε ότι η ίδια αυτή τοποθέτηση της μη ψήφισης ανταποκρίνεται και στις δικές μας πολιτικές πεποιθήσεις.

Όλοι/ες θεωρούμε ότι αυτή η πρόταση δεν θα έπρεπε να ψηφισθεί από την Βουλή και αν εμείς μετά από προβληματισμό ψηφίζουμε τελικά αυτήν την πρόταση, το κάνουμε μόνο και μόνο για να μην δώσουμε αφορμές για να αξιοποιηθεί η στάση μας προκειμένου να τεθεί θέμα δεδηλωμένης προς την κυβέρνηση.

Το δικό μας “ναι” που υπαγορεύεται από τους παραπάνω πολιτικούς λόγους, δεν μπορεί να καταγραφεί ως “ναι” στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης, τα οποία θα αγωνιστούμε μαζί με το εργατικό- λαϊκό κίνημα για να μην περάσουν στη ζωή το επόμενο διάστημα.

Η χώρα δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας, αλλά στήριξη μισθών και συντάξεων, ρευστότητα στην οικονομία και βαθιά διαγραφή χρέους.

Οι υπογράφοντες/ουσες βουλευτές

Αμανατίδου Λίτσα

Δελημήτρος Κωνσταντίνος

Ζάννας Ζήσης

Ζερδελής Γιάννης

Ήσυχος Κώστας

Ιωαννίδης Ηλίας

Καματερός Ηλίας

Κριτσωτάκης Μιχάλης

Κώτσιας Θωμάς

Ουζουνίδου Ευγενία

Πετράκος Θανάσης

Σαμοΐλης Στέφανος

Τσανάκα Αλεξάνδρα

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Χουντής Νίκος»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!