ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το θάνατο του πενταμηνίτη στα Μέγαρα – Η ανακοίνωση που βγήκε μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr

Μπορεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ να μην είχε, όπως σας πληροφόρησε η στήλη, καλά αντανακλαστικά σχετικά με το θάνατο του Γιώργου Σταμέλου και να χρειάστηκε πάνω από δύο 24ωρα να βγάλει σχετική ανακοίνωση αλλά τελικώς η ανακοίνωση βγήκε. Βγήκε μόλις 70 λεπτά μετά το σχετικό δημοσίευμα της στήλης το οποίο διαπίστωνε ότι «ο νεκρός πενταμηνίτης του Δήμου Μεγαρέων δεν συγκίνησε την ΠΟΕ-ΟΤΑ…»,  αποδεικνύοντας αν μη τι άλλο ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας αφενός διαβάζει aftodioikisi.gr  και αφετέρου ότι έχει, τουλάχιστον, καλά αντανακλαστικά αναφορικά με τη δημοσιότητα. Βγήκε μετά από πολύ παρασκήνιο στο οποίο η στήλη θα αναφερθεί το επόμενο διάστημα.

Tι λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε αυτή την ανακοίνωση: Κάνει λόγο για «έγκλημα», ζητά την τιμωρία εκείνων που ευθύνονται για το θάνατο του αλλά και την κατάργηση των «επικίνδυνων προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας».

To πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:

Και τώρα που ο 35χρονος εργαζόμενος, Γεώργιος Σταμέλος έφυγε από τη ζωή, πολλοί θα σπεύσουν να χύσουν «κροκοδείλια δάκρυα» ξεχνώντας τις βαρύτατες ευθύνες που φέρουν γι’ αυτό το έγκλημα. Γιατί περί εγκλήματος πρόκειται.

Όσο βαριά και εγκληματική είναι η ευθύνη σε όσους στον βωμό της απάνθρωπης εκμετάλλευσης παράνομα και καταχρηστικά «υποχρέωσαν» το συνάδελφο να «ανέβει» στο απορριμματοφόρο, άλλο τόσο πρέπει να στριφογυρίζουν στον ύπνο τους από τις τύψεις όσοι επιδεικτικά αγνόησαν τις πάμπολλες καταγγελίες της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και Σωματείων Εργαζομένων που κατήγγειλαν την τοποθέτηση και εργασία των εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας σε μη προβλεπόμενες από το πρόγραμμα θέσεις, αλλά και την εντατικοποίηση της εργασίας, συνέπεια της πολύχρονης πλέον αναστολής προσλήψεων ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Μετά από 4 μήνες σε κώμα, ο Γιώργος Σταμέλος κατέληξε, «ξυπνώντας» όλους τους υπεύθυνους Ποντίους Πιλάτους που αδιαφόρησαν, σιώπησαν, ανέχτηκαν, μεθόδευσαν, συνέργησαν με τη στάση τους και τις ενέργειές τους για να συμβεί το μοιραίο!!!

Από την πρώτη στιγμή είχαμε προειδοποιήσει τους αιρετούς αλλά και τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας για την παράνομη τοποθέτηση και εργασία των εργαζομένων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων με ευθύνη των αιρετών. Βολεύτηκαν οι αιρετοί, που στην πλειοψηφία τους αδιαφορούν ως εργοδότες για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, βολεύτηκαν και οι δήθεν ανευθυνουπεύθυνοι του Υπουργείου σιωπηρά συναινώντας στην απασχόλησή τους σε μη προβλεπόμενα καθήκοντα, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των αιρετών για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού στις Υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.

Είναι δε ευτύχημα που δεν έχουμε θρηνήσει πολύ περισσότερα θύματα σε σωρεία ατυχημάτων που έχουν συμβεί το τελευταίο μόνο χρονικό διάστημα χωρίς να κάνουμε αναφορά στις περιπτώσεις εκείνες που δεν βλέπουν καν το φως της δημοσιότητας. Είναι άλλωστε γνωστό πλέον πως και στην περίπτωση του άτυχου συναδέλφου στον Δήμο Μεγαρέων υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης και αποσιώπησης του περιστατικού.

Η αλήθεια είναι πως έχουν συμβεί δεκάδες εργατικά ατυχήματα μέσα σε μόλις πέντε μήνες. Και η κυβέρνηση όλα αυτά τα γνώριζε από την τελευταία παρέμβαση της Ομοσπονδίας στο Υπουργείο Εργασίας για την παράνομη απασχόληση των εργαζομένων δεσμεύτηκαν για σαρωτικούς ελέγχους. Έλεγχοι που ποτέ δεν έγιναν και που υποκαταστάθηκαν σε «οδηγίες προς ναυτιλομένους» που οι πάντες αγνόησαν. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα περαιτέρω, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έλεγχοι και να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των εργαζόμενων στα 5μηνα, αλλά κώφευσε στις καταγγελίες.

Και δυστυχώς δεν θα είναι το τελευταίο θύμα μιας και κυβέρνηση και αιρετοί θα συνεχίζουν να ελαστικοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις, δημιουργώντας ένα μεσαιωνικό τοπίο στις συνθήκες εργασίας σε όλη τη χώρα, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα και με μοναδικό κριτήριο της εξυπηρέτηση των αναγκών, χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθιερώνοντας τις εργασιακές σχέσεις της ανακύκλωσης ανέργων.

Ζητάμε άμεσα:

ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ – ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΝΕΚΡΟΣ ΠΕΝΤΑΜΗΝΙΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!