περιφερειακή-σύμβουλος-αττικής-ο-λιγ-877499
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 20.02.2021 | 20:45

Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής: Ο Λιγνάδης, η Μενδώνη, ο Βενιζέλος, η Κούρκουλα & οι συμπτώσεις (εικόνα)

Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής: Ο Λιγνάδης, η Μενδώνη, ο Βενιζέλος, η Κούρκουλα & οι συμπτώσεις (εικόνα)

Για τις πολλές συμπτώσεις μεταξύ Δημήτρη Λιγνάδη, Λίνας Μενδώνη, Βαγγέλη Βενιζέλου και Έλενας Κούρκουλα γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook  η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με την Ανταρσύα, Δέσποινα Κουτσούμπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

«Πέρσι τέτοια εποχή ο “κύκλος ιδεών” προγραμμάτισε μια εκδήλωση, και μιας και ήταν για (βιο)ηθική, ποιος ήταν πλέον κατάλληλος ομιλητής από τον Δ. Λιγνάδη;

Σε πρώτη ανάγνωση, αυτή η φωτογραφία διαβάζεται έτσι. Σε δεύτερη ανάγνωση, όμως, προκαλεί μια σειρά από άλλους συνειρμούς…

Ο “κύκλος ιδεών” είναι το think tank (με έμφαση στο… tank) του Ε. Βενιζέλου. Είναι γνωστό ότι ο Ε. Βενιζέλος είναι πολύ στενός φίλος της Έλενας Κούρκουλα, αλλά και του (μέχρι πρότινος) συζύγου της Διονύση Παναγιωτάκη. Η Έλενα Κούρκουλα, ηθοποιός και πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, είναι η πιο στενή φίλη του Δ. Λιγνάδη, κατά δήλωση του ίδιου. Δεν χρειάζεται να θυμίσω επίσης τη στενή πολιτική σχέση της Λ. Μενδώνη με τον Ε. Βενιζέλο. Εδώ φτάνουμε στο εν Ελλάδι κεκτημένο: παντού υπάρχει το ΠΑΣΟΚ.

Πάμε και σε μια τρίτη ανάγνωση, τώρα, με ακόμη περισσότερους συνειρμούς: Το 2002 που έγινε το περιστατικό με το μαχαίρωμα του καθηγητή του Αρσακείου και καθηγητή της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου Δ. Λιγνάδη, μέσα στο σπίτι του, και βούηξε ο (καλλιτεχνικός) τόπος αλλά όχι και ο ειδησεογραφικός τόπος, οι συμπτώσεις έχουν ως εξής: η Ε. Κούρκουλα ήταν υφυπουργός Παιδείας, ο Ε. Βενιζέλος ήταν Υπουργός Πολιτισμού και η Λ. Μενδώνη κραταιά Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟ. Α και ο Γ. Μπαμπινιώτης νυν και αεί πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής και φίλος των εκάστοτε εξουσιών.

Δεν είναι τρομερό πράγμα οι συμπτώσεις στην ιστορία; Μας το μαθαν και στη σχολή: κινητήριος δύναμη της ιστορίας των κοινωνιών είναι η… σύμπτωση!»