ΠΕΔΑ: «Εχθροπραξίες» μεταξύ Στρατού Ξηράς & Πολεμικού Ναυτικού -Ποιοι ήταν πρωταγωνιστές (φωτο)

Τον ανταγωνισμό ή αν προτιμάτε «ευγενή άμιλλα», μεταξύ του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού μετέφεραν στην συζήτηση που είχαν την περασμένη Τρίτη στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) οι Δήμαρχοι Αττικής με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, ένας συνταγματάρχης και ένας ναύαρχος.

Πρόκειται για τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου (πρώην συνταγματάρχης) και τον συνάδελφό του Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκης (πρώην ναύαρχος), οι οποίοι μεταξύ σοβαρού και αστείου έβγαλαν στην επιφάνεια τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με φόντο, μάλιστα, και την συζήτηση για το ποιος μεγαλώνει και ποιος μικραίνει την Ελλάδα που γίνεται τις τελευταίες ημέρες με επίκεντρο το Μακεδονικό.

Την αρχή έκανε ο κ. Στεργίου ο οποίος καταλήγοντας στην τοποθέτησή του για τον τρόπου που γίνεται ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο στους δήμους, κατέληξε:  «Θέλω λοιπόν, θέλω λοιπόν ………….Ναύαρχε κράτα τα  δικά σου για τα καράβια σου εντάξει… Θέλω λοιπόν να σου πω ότι σε αυτή τη διαδικασία λειτουργίας μας θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο εσωτερικός έλεγχος όντως είναι μεγάλο θέμα…. και επειδή σας είπα αρκετά και πολύ πιθανόν να στεναχωρήθηκε ο Ναύαρχός…. γιατί ξέρεις οι Ναύαρχοι είναι καλοί αλλά για τις δεξιώσεις ……(γέλια), θέλω, θέλω, θέλω να κλείσω με τούτο… θέλω, θέλω ….ναι θα το έχεις ,μετά…. Μετά την λήξη της ασκήσεως πάντα είχες λόγο. (!)».

Απ’ ότι φάνηκε, αυτό για τις δεξιώσεις πείραξε τον κ. Χατζηδάκη (σ.σ. που, όπως λένε οι κακές γλώσσες είναι ολίγον τι «παρεξηγιάρης») ο οποίος έσπευσε να ρίξει το δικό του «καρφί»:  «Εκείνο που θέλω να θυμίσω…. Θέλω να θυμίσω στον στρατηγό και αγαπητό μου φίλο, ότι η Ελλάδα απελευθερώθηκε από τα πλοία…. Και μεγάλωσε πάλι από τα πολεμικά πλοία…. Λοιπόν να έχουμε λίγο σεβασμό και κάτι τελευταίο ….στρατηγέ μου, είναι το μόνο σώμα το οποίο δεν υπέστειλε ποτέ την σημαία του. Το πολεμικό ναυτικό …….(γέλια)».

Μετά από αυτό ο δήμαρχος Πεντέλης έσπευσε με τη σειρά του να ρίξει νερό στη φωτιά που πήγε να ανάψει και μάλιστα με έναν δήμαρχο που ανήκει στην παράταξη στην οποία ο ίδιος είναι επικεφαλής:  «Εγώ Πρόεδρε, εγώ Πρόεδρε……(ομιλίες) εγώ Πρόεδρε, εγώ Πρόεδρε δεν αμφισβήτησα ποτέ το ναυτικό…., το επαναλαμβάνω εγώ Πρόεδρε δεν αμφισβήτησα ποτέ το ναυτικό», είπε χαρακτηριστικά και οι… εχθροπραξίες έληξαν εκεί.

Φωτο από την επίμαχη συνεδρίαση. Στο βάθος αριστερά ο (πρώην συνταγματάρχης) δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου και δίπλα του ο συνάδελφός του (πρώην ναύαρχος) Διονύσης Χατζηδάκης, έτοιμος να… παρεξηγηθεί….

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΠΕΔΑ, ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!