παράταση-θητείας-δώρο-στον-φλώρο-μ-1122306
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 16.01.2023 | 11:42

Παράταση θητείας: «Δώρο» στον Φλώρο  με… ανταλλάγματα

Παρατάθηκε για ένα χρόνο η θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου, ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Η ανανέωση της θητείας του ήταν πολιτικά… αναμενόμενη και η πληροφορία είχε «κλειδώσει» εδώ και μέρες, καθώς για -πολλούς- ήταν ένα «αντάλλαγμα» για τη στάση και της σιωπή του στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Τυπικά» βέβαια η παράταση της θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου κρίθηκε επιβεβλημένη, επειδή η τουρκική επιθετικότητα συνεχίζεται αλλά αυτό… δεν «στέκει» καθώς με το ίδιο σκεπτικό θα ανανεωνόταν και η θητεία των αρχηγών ΓΕΣ και ΓΕΝ, κάτι που δεν έγινε!

Με βάση την κείμενη νομοθεσία, η θητεία του κ. Φλώρου ήταν δυνατόν να παραταθεί για ακόμη ένα έτος, καθώς με τη συμπλήρωση τριετίας, υπάρχει η σχετική προαίρεση.

Γιατί όμως δεν συνέβη το ίδιο με του άλλους αρχηγούς;

Το ότι η απόφαση ελήφθη (προ ημερών) εν μέσω αποκαλύψεων και δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, «δείχνει» τον λόγο που πάρθηκε…

Ήταν ένας τρόπος να πει «ευχαριστώ» το Μαξίμου στον Κ. Φλώρο, που με τη σιωπή του, δεν προκάλεσε περαιτέρω αναστάτωση και να στείλει μήνυμα προς τα έξω ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα»…

Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί πολιτική κόντρα μετά το δημοσίευμα του Documento που επικαλείται έκθεση της ΕΥΠ και το οποίο εμφανίζει τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο να έχει αγοράσει σπίτι στο Παπάγου αξίας 1,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 600.000 ευρώ πληρώθηκαν “μαύρα”!

Ο στρατηγός (και σε αυτή την περίπτωση) αρκέστηκε στο απαντήσει  το εξής:

“…πρωτοφανή επίθεση λάσπης που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα”,

αφήνοντας το θέμα να το χειριστεί το Μαξίμου, γνωρίζοντας βεβαίως το “δώρο” που του επιφύλασσε για την… ταπεινή στάση του. 

Η σημερινή ανακοίνωση του ΜΑΞΙΜΟΥ:

«…υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ),  με αντικείμενο την παράταση θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και την επιλογή νέων Αρχηγών του  Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).

Ομόφωνα αποφασίστηκε :

  1. Η παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου. 
  2. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Αγγελου Χουδελούδη.
  3. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α., απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα».