παπαχρήστος-κίνημα-των-70άρηδων-στο-κιν-891682
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 21.10.2021 | 12:02

Παπαχρήστος: Κίνημα των 70άρηδων στο ΚΙΝΑΛ!

Για Κίνημα 70άρηδων στο ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο ο Γιώργος Παπαχρήστος στη σημερινή του στήλη στα «Νέα», σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου.

«Φαίνεται πως έπιασαν τόπο οι εισηγήσεις των ακαδημαϊκών και των καθηγητών που του σύστηναν να είναι ένας εκ των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στην εκλογή της 5ης Δεκεμβρίου» γράφει και ξεκαθαρίζει.

«Τα περί ακαδημαϊκών και καθηγητών δεν είναι δικά μου συνήγορος της υποψηφιότητας Παπανδρέου μου τα έλεγε προχθές για να με πείσει ότι ο Γιώργος έχει ρεύμα ξέρεις πόσοι ακαδημαϊκοί και καθηγητές του λένε να κατέβει υποψήφιος μου είπε με στόμφο»

Ο κ Παπαχρήστος έμεινε άφωνος αφού δεν πίστευε «ποτέ ότι οι 80άρηδες και οι 90άρηδες της Ακαδημίας Αθηνών θα ενδιαφέρονταν για την τύχη του ΚΙΝΑΛ και ειδικότερα για την ανανέωση της ηγεσίας του»

Όμως, όπως γράφει, μετά που το καλοσκέφθηκα το θεώρησα λογικό Είδαν στον Γιώργο τη νέα γενιά. Αυτός είναι 71 ετών οι γύρω του πάνω κάτω στα ίδια άρα μιλάμε για το κίνημα των 70άρηδων που θα αναλάβει να ανασυγκροτήσει με την ορμή και την όρεξη νεοαναγορευθέντων λυκόπουλων την παράταξη της Κεντροαριστεράς»

«Κάποτε το 1964 συγκεκριμένα ο παππούς του Γιώργου ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε δηλώσει μετά από μια δεινή κοινοβουλευτική ήττα της Ενώσεως Κέντρου γίναμε η χλεύη των ηττημένων. Μακάρι να μην το ξανακούσει η παράταξη αυτό» σημειώνει με νόημα.