Πάμε για σκοτεινά Χριστούγεννα - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
Back

Πάμε για σκοτεινά Χριστούγεννα

Στις σημερινές ανακοινώσεις για τα μέτρα της εξοικονόμησης ενέργειας σε τομείς του Δημοσίου και στους ΟΤΑ, ένα εκ των ανακοινωθέντων αφορούσε και τον οδοφωτισμό των πόλεων. Στόχος θα είναι η βελτιστοποίησή του, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση της ενέργειας.

«Έχουμε συζητήσει ότι εμφανίζεται πολλές φορές να έχει ξημερώσει και τα φώτα να είναι ανοιχτά ή τα φώτα να ανοίγουν αρκετά πριν τη Δύση. Αυτή είναι μια άνεση που μέχρι χθες μπορεί αν την είχες. Τώρα το “Δεν έχει μεγάλη σημασία”, έχει μεγάλη σημασία», είπε ο υπ. Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώθηκε και η περιορισμένη λειτουργία του καλλωπιστικού φωτισμού, η οποία μειώνει, σύμφωνα με τις προβλέψεις, κατά 35 με 50% την κατανάλωση της ενέργειας.

Με άλλα λόγια ο χριστουγεννιάτικος στολισμός, τα φωτάκια και τα λαμπερά αστέρια που κοσμούν την πρωτεύουσα κατά την περίοδο των γιορτών θα μειωθούν! Οπότε τα Χριστούγεννα θα είναι λιγότερα «λαμπερά» φέτος και για να μην πούμε και …σκοτεινά!

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!