παχατουρίδης-σε-aftodioikisi-gr-για-στήριξη-τσίπρα-192642
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 11.04.2023 | 16:47

Παχατουρίδης σε aftodioikisi.gr για στήριξη Τσίπρα: Ευχαριστώ, αλλά το 75% “άλλα” δείχνει

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να βγει να στηρίξει ανοιχτά για δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος «άτυπα» στηρίζεται από τη ΝΔ, έχει προκαλέσει πολλές παρασκηνιακές συζητήσεις και σχολιάζεται ποικιλοτρόπως από αυτοδιοικητικούς κύκλους.

Κάποιοι μάλιστα σπεύδουν να σχολιάσουν “καυστικά”,  για μια… προσπάθεια «πρώτης οικουμενικής κυβέρνησης» σε Δήμο!

Ωστόσο, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι παλαιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει «άριστο της ΝΔ» τον δήμαρχο Περιστερίου, ενώ ως γνωστόν, ο ίδιος «φλέρταρε» και το 2014 και το 2019 και με τη θέση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής, με τη «γαλάζια» παράταξη.

Ο ίδιος, αν και κατεβαίνει χωρίς χρώμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, «διαθέτει» πολιτική ταυτότητα.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τον εκλογικό πίνακα των αντιπάλων του στις τελευταίες εκλογές, στον οποίο υπάρχουν όλα τα χρώματα, εκτός του γαλάζιου/μπλε…!

Πώς όμως σχολιάζει τη νέα «προσέγγιση» ΣΥΡΙΖΑ ο Δήμαρχος Περιστερίου;

Μιλώντας αποκλειστικά στην aftodioikisi.gr, ο Ανδρέας Παχατουρίδης είπε:

«Στο δικό μας τραπέζι χωράνε όλα τα χρώματα.  Ευχαριστώ όσους “έρχονται” προεκλογικά μαζί μας αλλά εγώ στην πόλη, δεν ξεχωρίζω ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΚΚΕ. Πήραμε 75% στις προηγούμενες εκλογές και αυτό το ποσοστό, είναι Περιστεριώτες, άνθρωποι δηλαδή που αγαπούν την πόλη και ενδιαφέρονται για τον τόπο τους. Αυτό το ποσοστό δεν μπορεί να το οικειοποιηθεί κανένα κόμμα. Εγώ λοιπόν είμαι με το… Περιστέρι».

Ποιος ο είναι Α. Παχατουρίδης

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης είναι γόνος προσφυγικής οικογένειας, η οποία εγκαταστάθηκε και συνδέθηκε με τον τόπο του Περιστερίου από το 1922. Γεννήθηκε το 1952 στο Περιστέρι, στην συνοικία της Ευαγγελίστριας, και είναι επιχειρηματίας Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα κοινά της πόλης το 1998 όταν, στην εποχή της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, διεκδίκησε τον δήμο χωρίς «χρίσμα» αλλά με τη στήριξη της Ν.Δ. και έχασε με ελάχιστη διαφορά στον β΄ γύρο. Το 2002 με την προμετωπίδα του «Ανεξάρτητου – ΔΗΚΚΙ», κέρδισε τον τότε υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλένη με μόλις 50,3%.

Από τότε εκλέγεται ανελλιπώς για πέντε συνεχόμενες θητείες: Το 2006 επανεκλέχθηκε από την 1η Κυριακή, με ποσοστό ρεκόρ, για τους τέσσερις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, 47%. Το 2010 για 3η φορά με ποσοστό ρεκόρ 66%, κατακτώντας και τότε την πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο. Το 2014 για 4η φορά κατάφερε ένα ακόμη εκλογικό θρίαμβο με ποσοστό 62%. Ενώ το 2019 έλαβε το ποσοστό ρεκόρ 74%.