Ώρα απαντήσεων… στο Δήμο Πειραιά

Νέα προθεσμία προκειμένου να συνεχισθεί η εσωτερική έρευνα και η διασταύρωση στοιχείων στις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά σχετικά με ατασθαλίες και παράτυπες πράξεις την περίοδο 2003-12 που εντόπισε εμπιστευτική έκθεση έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) αναμένεται να ζητήσουν οι υπεύθυνοι του δήμου.

Την ίδια ώρα πραγματοποιούνται συσκέψεις με τη συμμετοχή του δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση στην προηγούμενη οικονομική διαχείριση του δήμου και να δοθούν «επαρκείς» απαντήσεις στις περίπου 150 αιτιάσεις για παρανομίες του ΓΛΚ.

Ο κ.Μώραλης, μιλώντας στο «Βήμα», αναφέρθηκε σε «έναν έλεγχο που είναι ευπρόσδεκτος, έπρεπε να έχει γίνει και σε άλλους δήμους αφού υπάρχει σχετικό ελεγκτικό κενό. Πράγματι φέρεται να εντοπίζονται ορισμένες παράτυπες πράξεις. Όμως με έχουν ενημερώσει ότι ορισμένες από τις ελεγχόμενες ενέργειες υπαλλήλων του δήμου έχουν γίνει με διαφορετικό νομικό καθεστώς από αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα».

Να σημειωθεί ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν ο διαχειριστικός έλεγχος να επεκταθεί πέραν της περιόδου 2003-2012 και να συμπεριλάβει και το υπόλοιπο της θητείας του πρώην δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Για το θέμα, τοποθετήθηκε πρόσφατα με ανακοίνωσή του και ο δημοτικός συνδυασμός «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ» λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «…τα τελικά συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά την πάροδο της σύντομης προθεσμίας που έχει ο δήμος προς αντίκρουση των ευρημάτων της έκθεσης, αν και μετά την ομολογία της δημοτικής αρχής ότι η οικονομική υπηρεσία δεν επαρκεί και χρειάζεται βοήθεια από εξωτερικούς συνεργάτες για τους οποίους μάλιστα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (27/10) προϋπολογίστηκε κονδύλι 60.000€ μας ανησυχεί ιδιαίτερα, όσον αφορά δηλαδή την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του δήμου…»

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!