οικονόμου-τι-είπε-για-την-αλλαγή-πλεύ-934387
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 31.03.2022 | 13:04

Οικονόμου: Τι είπε για την «αλλαγή πλεύσης» Μητσοτάκη και τις συνεργασίες

Ένα βήμα πίσω έκανε σήμερα, δια του Γ. Οικονόμου, η κυβέρνηση από τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για κυβερνήσεις συνεργασίας.

Είναι εμφανές ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν τα σχόλια για παραδοχή πολιτικής αδυναμίας από τον Πρωθυπουργό.

Έτσι τόνισε ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι ο δρόμος για τη σταθερότητα η οποία είναι το ζητούμενο για τη χώρα.

«Δύο πράγματα χαρακτηρίζουν τον Πρωθυπουργό» τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου. Το πρώτο είναι η προσήλωση του στους θεσμούς. Για αυτό άλλωστε, τόνισε, ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Το δεύτερο είναι η πεποίθηση του ότι η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις και στο σημείο αυτό άρχισαν οι διορθωτικές παρεμβάσεις.

Σταθερή κυβέρνηση λοιπόν, αλλά και κυβέρνηση που θα μπορεί σε περιόδους κρίσεων να λαμβάνει αποφάσεις γρήγορες. Αυτό, σε απλά ελληνικά σημαίνει αυτοδυναμία της ΝΔ.

Η πίστη της ΝΔ στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις παραμένει ακλόνητη, ήταν το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Για αυτό άλλωστε, όπως τόνισε, η ΝΔ ήταν απέναντι στην απλή αναλογική και ψήφισε νέο εκλογικό νόμο.

Απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η ΝΔ δεν αναζητά σωσίβιο αλλά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο κ. Οικονόμου δεν απάντησε στο εύλογο ερώτημα. Αν Ανδρουλάκης και (φυσικά) ο Τσίπρας δεν δείχνουν διάθεση συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε ποιος θα είναι ο εταίρος της κυβερνητικής συνεργασίας;

Η απάντηση είναι η αυτοδυναμία.