οι-εκλογικές-περιφέρειες-που-θα-είναι-1186862
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 06.06.2023 | 09:46

Οι εκλογικές περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Nίκος Ανδρουλάκης, θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, στο Νότιο Τομέα της Αθήνας και στο Ηράκλειο Κρήτης. Παρότι εξέτασε ενδεχόμενη αλλαγή στο πλάνο, ο κ. Ανδρουλάκης φαίνεται ότι επιμένει στην αρχική του απόφαση, εκτιμώντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε λόγο να ενισχύσει τα «όπλα» για τη μάχη στις τρεις εκλογικές περιφέρειες.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου πρώτος με «σταυρό» βουλευτής εκλέχτηκε ο Χάρης Καστανίδης, το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε αδύναμο και πολύ μικρότερο από το πανελλαδικό ποσοστό. Στη Χαριλάου Τρικούπη «κύκλωσαν» την περιοχή, σημειώνοντας ότι πρέπει να αναπτυχθεί μια προεκλογική δυναμική, ικανή και αναγκαία να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς. Με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε με ποσοστό 7.94% στην τέταρτη σειρά, πίσω από την Ελληνική Λύση (8,35%), το επιτελείο Ανδρουλάκη επιχειρεί το αναγκαίο, έστω και μικρό «άλμα», με στόχο την αύξηση των ποσοστών, σε μια περιοχή που ο ΣΥΡΙΖΑ άγγιξε το πανελλαδικό σκορ.

Στο Νότιο Τομέα της Αθήνας επίσης το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να πλησιάσει το πανελλαδικό του ποσοστό. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής, ο εκπρόσωπος τύπου επί Φώφης Γεννηματά, Παύλος Χρηστίδης. Εάν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να αυξήσει τις δυνάμεις του ενδέχεται να πάρει και δεύτερη έδρα. Πρώτη επιλαχούσα είναι η Τόνια Αντωνίου.

Στο Ηράκλειο εκλέχτηκαν η Ελένη Βατσινά και ο Φραγκίσκος Παρασύρης. Ο κ. Ανδρουλάκης πήρε την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, επιβραβεύοντας, σύμφωνα με τοπικά στελέχη της Κρήτης, το δυναμικό του ΠΑΣΟΚ που κατάφερε στην «καρδιά» της Κρήτης να φτάσει και να ξεπεράσει το 20%.