Ο Χυτήρης θυμάται τον Ανδρέα 18 χρόνια μετά – Η άγνωστη ιστορία από τις Κάννες και οι «κατασκευασμένοι» πολιτικοί

Με ένα άρθρο του στα «νέα» υπό τον εύγλωττο τίτλο «Ο Ανδρέας και οι “κατασκευασμένοι”» θυμάται τον Ανδρέα Παπανδρέου ο στενός του συνεργάτης Τηλέμαχος Χυτήρης 18 χρόνια μετά το θάνατό του.

Σύμφωνα με την αφήγηση του Τηλέμαχου Χυτήρη, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Κάννες, στις 17 Ιουνίου του 1995, έναν χρόνο πριν τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο τότε υπουργός παρατήρησε ότι όταν μιλούσαν οι πρωθυπουργοί, οι συνάδελφοί τους δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία αλλά όταν πήρε τον λόγο ο Ανδρέας Παπανδρέου όλοι σιώπησαν για να τον ακούσουν.

Μετέφερε την παρατήρησή του στον Ανδρέα κι εκείνος, όπως διηγείται ο Χυτήρης,  μ’ ένα χαμόγελο του είπε:  «Μην αυταπατάσαι, δεν ακούν τι λέω, παρακολουθούν πόσο αντέχω ακόμα. Όλα τελειώσανε». Και συμπλήρωσε με χαμόγελο. «Είμαι ο τελευταίος των Μοϊκανών».

Κι όταν το ίδιο βράδυ ο στενός του συνεργάτης του ζήτησε να του εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε, ο Ανδρέας Παπανδρέου του είπε: « Αλλάζουν όλα. Τα οικονομικά κέντρα πήραν το πάνω χέρι, τέλειωσαν με τον κομμουνισμό και τώρα τελειώνουν και με τον σοσιαλισμό». Οταν ο Χυτήρης τον ρώτησε πώς θα αντιδράσουν σε αυτό οι πολιτικοί, ο Παπανδρέου απάντησε « Ποιοι πολιτικοί; Αυτοί δεν θα υπάρχουν. Θα είναι κατασκευασμένοι».

Σ.σ. Ποιους από τους σημερινούς να εννοούσε άραγε;

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΚΑΝΝΕΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ, ΧΥΤΗΡΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!