Ο Βορίδης και το …lobbying-Τι ετοιμάζει ο υπ. Εσωτερικών

  • Απο Aftodioikisi News
  • 27 Απριλίου 2021 - 11:53
  • Comments Off

Ο Βορίδης και το …lobbying-Τι ετοιμάζει ο υπ. Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είναι πάντα ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει τη δουλειά. Ειδικά όταν πρόκειται η κυβέρνηση να εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά.

Στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έγινε μια συζήτηση για την ανάγκη να υπάρξει ένα νομοθετικό πλαίσιο που να ρυθμίζει τους κανόνες στο lobbying.

Όπως γράφει ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα» το πλαίσιο αυτό έχει αναλάβει να διαμορφώσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης θα αναλάβει να παρουσιάσει μια σειρά προτάσεων που μεταξύ άλλων θα ρυθμίσει ζητήματα που αφορούν ασυμβίβαστα αλλά και σύγκρουση συμφερόντων. Θα πρέπει επίσης να υπάρξει ένα ειδικό μητρώο των νομικών και των φυσικών προσώπων που ασκούν  lobbying. Θα πρέπει επίσης να υπάρξει εποπτεία αυτών των προσώπων και μηχανισμός επιβολής κυρώσεων σε όσους παραβούν τους κανόνες που θα θεσπιστούν.

Η νέα αποστολή του κ. Βορίδη είναι, με λίγα λόγια, να καλυφθεί το νομοθετικό κενό που υπάρχει στο lobbying κάτι που ζητά από την Ελλάδα η ΕΕ.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΠΛΑΙΣΙΟ, ΒΟΡΙΔΗΣ, ΛΟΜΠΙΝΓΚ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]