Ο Ριζοσπάστης επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑίο δήμαρχο Αιγάλεω

Εξ’… αριστερών αιχμές δέχεται ο δήμαρχος Αιγάλεω και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μπίρμπας. Δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», εφημερίδα του ΚΚΕ, του επιτίθεται με αφορμή απόφαση του Μονομελούς Πρωοτοδικείου που δικαιώνει εργαζόμενη στο δήμο.Η δημοτική αρχή Αιγάλεων κατηγορείται ότι  «μακριά από τις πάλαι ποτέ δεσμεύσεις του κόμματός της ότι θα έσκιζε τα μνημόνια, στηρίζει την έφεση σε μνημονιακές εγκυκλίους των πρώην υπουργών της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη και Ι. Μιχελάκη!».

Από τα «βέλη» δεν ξεφεύγει και το κυβερνών κόμμα που «θα έσκιζε τα μνημόνια», αλλα και η Περιφέρεια Αττικής για το θέμα των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Αναλυτικότερα, ο Ριζοσπάστης έγραψε τα εξής:

Το «φιλολαϊκό» πρόσωπο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα είτε από τις κυβερνητικές είτε από τις αυτοδιοικητικές θέσεις. Από τις ΚΟΙΝΣΕΠ που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής φτάσαμε στο Δήμο του Αιγάλεω, όπου ο δήμαρχος, Δημήτρης Μπίρμπας, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του, απέδειξε πως όχι μόνο δε στέκεται δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων για δουλειά αλλά βρίσκεται και απέναντί τους.

Οπως έγινε γνωστό από καταγγελία εργαζομένων στα «stage», ο δήμαρχος άσκησε έφεση σε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που δικαιώνει εργαζόμενη άνεργη μητέρα και με σοβαρότατα προβλήματα υγείας και καλεί το δήμο να την απασχολεί εργασιακά. Σα να μη φτάνει αυτό, η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, μακριά από τις πάλαι ποτέ δεσμεύσεις του κόμματός της ότι θα έσκιζε τα μνημόνια, στηρίζει την έφεση σε μνημονιακές εγκυκλίους των πρώην υπουργών της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη και Ι. Μιχελάκη!

Οι αυταπάτες σχετικά με το πόσο «αλληλέγγυα» είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε κυβερνητικά είτε (αυτο)διοικητικά, στους αγώνες των εργαζομένων, διαλύονται με γρήγορους ρυθμούς. Και ειδικά το επιχείρημα πως «είναι η αρχή» και πως «πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου»!

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΚΕ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!