ο-μπακογιάννης-ζητά-να-ξεχάσουμε-την-α-1157035
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 28.03.2023 | 14:14

Ο Μπακογιάννης ζητά να ξεχάσουμε την αποστασία του παππού του

Να σβήσει από την …«μνήμη» των ανθρώπων και να ξεχαστεί από την …ιστορία, η αποστασία του παππού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μας ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο Mega, ισχυριζόμενος ότι αυτά τα γεγονότα δεν αφορούν τη νέα γενιά.

Τις μας ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων; Να ξεχάσουμε τους πρωταγωνιστές της αποστασίας του 1965 (και κυρίως τον Παππού του) που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και από εκεί στην πολιτική αστάθεια και τελικά στη Χούντα.

Μάλιστα! Και γιατί, να γίνουν όλα αυτά; Γιατί μας θέλει «λωτοφάγους» ο κ. Μπακογιάννης; Για να πείσουμε του νέους ανθρώπους να ψηφίσουν. Όλα αυτά, εντελώς τυχαία τα θυμήθηκε τη μέρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών.

Ανέφερε λοιπόν ο κ. Μπακογιάννης:  «Θα έρθουν στις κάλπες άνθρωποι που γεννήθηκαν μετά το 2004; Πώς μιλάμε σ’ αυτή τη γενιά; Είναι μία γενιά, η οποία έχει ορίσει τη ζωή της “από το Καστελόριζο μέχρι τα Τέμπη”, μια γενιά που είναι η πιο μορφωμένη που έχει πατήσει ποτέ αυτά τα χώματα, η πλέον ευρωπαϊκή, αλλά και η πρώτη γενιά στην ιστορία της χώρας που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. Τι λέμε σε αυτά τα παιδιά; Θα τους μιλάμε με ξύλινη γλώσσα, με αυτά τα βαρύγδουπα: Τι έγινε το ’65, τι έγινε το ’74; Θα συνεχίσουμε να παίζουμε σκιαμαχίες και θα βγάζουμε τα “ζόμπι από τις ντουλάπες” ή θα αρχίσουμε να μιλάμε πρακτικά και ρεαλιστικά;». 

Έτσι θα αντιμετωπίσουμε σύμφωνα με το κ. Μπακογιάννη το ζήτημα της αποχής στις εκλογές το οποίο γιγαντώνεται από αναμέτρηση σε αναμέτρηση. Στη λήθη λοιπόν «ποντάρει» ο δήμαρχος Αθηναίων. Να ξεχάσουμε. Να ξεχάσουμε ποιος φταίει για τα δεινά αυτού του τόπου. Να ξεχάσουμε τις πολιτικές πράξεις τους οδήγησαν στη Χούντα. Να ξεχάσουμε ποιοι κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο. Να ξεχάσουμε ποιες κυβερνήσεις (και «γαλάζιες» ανάμεσα σε αυτές) έφεραν στη χώρα τα μνημόνια, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τη φτώχεια, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Να ξεχάσουμε τις ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών.

Όλα αυτά θα ήταν βολικά για τον κ. Μπακογιάννη. Προκειμένου να παραμείνει στον πολιτικό «αφρό» το κόμμα του, η ΝΔ. Να ξαναβρεθεί στη θέση του πρωθυπουργού, ο θείος του, Κ. Μητσοτάκης. Εξάλλου στην ίδια συνέντευξη που μας είπε να σβήσουμε το παρελθόν, μας φανέρωσε τον ευσεβή πόθο του, για το μέλλον: «Πρωθυπουργό έχουμε και θα έχουμε, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό»!!!

Αφού λοιπόν, ο κ. Μπακογιάννης μας «δασκάλεψε» να ξεχάσουμε τις «αποστασίες» και όλα τα δεινά που έφεραν σε αυτό τον οι κυβερνήσεις που πέρασαν από τη μεταπολίτευση και μετά, μας ξεκαθάρισε ότι πρωθυπουργό θα έχουμε και πάλι τον Μητσοτάκη!

Βέβαια στο τέλος για να εμφανιστεί και υπεράμαχος των συναινέσεων, πρόσθεσε: «Θα πρέπει να κάτσουμε όλοι κάτω και να δούμε πρακτικά πώς μπορούμε να πετύχουμε εκείνες τις αναγκαίες αλλαγές, ώστε να μην ξαναζήσουμε αυτά που έχουμε ζήσει». […] Έχουμε την πολυτέλεια να μη μιλάμε για προγραμματικές θέσεις, να μη μιλάμε για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει σύγκλιση; Για το ποιες είναι οι πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα;»…

Όλα τα παραπάνω βέβαια, αρκεί να έχουμε Μητσοτάκη πρωθυπουργό, έτσι κ. Μπακογιάννη;