Ο δήμαρχος που πρότεινε να χρηματοδοτηθεί Ταμείο για την φιλοξενία προσφύγων από τους ΚΑΠ και… η «πληρωμένη» απάντηση συναδέλφου του

Πρόταση σύμφωνα με την οποία ένα μέρος του ποσού από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των δήμων θα προορίζεται να διατεθεί για τη δημιουργία ενός Ταμείου με στόχο την ενίσχυση των Δήμων που φιλοξενούν δομές μεταναστών, κατέθεσε ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΕΔΑ με τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλη Παπαδόπουλο, με αντικείμενο το προσφυγικό ζήτημα.

Ο γενικός γραμματέας δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει, είπε ωστόσο ότι θα το μεταφέρει στην ηγεσία του υπουργείο. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, είχε η απάντηση του συναδέλφου του, δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, που ήταν παρών στη συνεδρίαση. «Να τα πάρουν από τα παρακρατηθέντα», απάντησε με προφανείς αιχμές προς την κυβέρνηση.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΠΕΔΑ, ΚΑΠ, ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΛΙΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!