ο-δένδιας-μιλά-για-εκλογές-αν-υπάρξει-808861
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 21.03.2022 | 09:13

Ο Δένδιας μιλά για εκλογές “αν υπάρξει κάτι έκτακτο”

Οι “προβλέψεις” για εκλογές…

Μετά τη δήλωση Πέτσα περί εκλογών που δημιούργησε πολιτική «αναταραχή», ήρθε και η παρέμβαση Δένδια στην κρατική τηλεόραση που άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο… εκλογών, περιγράφοντας μάλιστα και την αφορμή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τυχόν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες:

Είπε: «…από εκεί και πέρα, αν υπάρξει κάτι το απολύτως έκτακτο το οποίο επιβάλει να εκφράσει την άποψή της η ελληνική κοινωνία πριν γίνει μία επιλογή, νομίζω θα ήταν αντιθέτως αντισυνταγματικό να μη ζητηθεί η άποψη της».

Η αναφορά του Νίκου Δένδια μόνο σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν παραπέμπει, αφού στις πολλαπλές κρίσεις που μαστίζουν την χώρα, έρχονται να προστεθούν και οι συνέπειες του Ουκρανικού.

Ακολούθησε όμως και άλλη «διαφοροποίηση» Δένδια:

Ο υπουργός εξωτερικών (σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό ο οποίος λαμβάνει μόνος του τις αποφάσεις και έπειτα ενημερώνει τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς), έθεσε ξεκάθαρα την σημασία της διακομματικής συνεννόησης η οποία θα πρέπει να γίνεται «άτυπα, καθαρά, για να μπορεί να λέει ο καθένας την άποψή του και να υλοποιούμε κοινούς εθνικούς στόχους».

«Δεν είμαστε ούτε πολύ μεγάλοι, ούτε πάρα πολλοί για να μπορούμε να έχουμε μεγάλες διαφορές μεταξύ μας. Ο ελληνισμός διχάστηκε ιστορικά για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε και πάλι», είπε χαρακτηριστικά.