Παρασκήνια

Νικολαΐδης: Ο δημοσιογράφος του Σκάι μετά τον Κανάκη επιτίθεται στους δημοσίους υπαλλήλους

Η υπερβολική δημοσιότητα μάλλον τον …«ζάλισε»! Η υπερπροβολή του δημοσιογράφου του Σκάι, Χρήστου Νικολαΐδη, μετά την «επίθεση» του, στον παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα», Αντώνη Κανάκη,  με ακραίες φράσεις όπως “άκου γελοίε τυπάκο”, ανέβασε τις …«μετοχές» του δημοσιογράφου.

Το κανάλι, στο οποίο εργάζεται, τον …«ανακήρυξε» άτυπα εκπρόσωπο του (μήπως σε μια προσπάθεια να «ξεπλύνει» τους …Πορτοσάλτε του;) και του έδωσε πρόσθετο «βήμα» αλλά και «σπρώξιμο» για να ακουστεί περισσότερο η φωνή του. Ο κ. Νικολαΐδης λοιπόν αξιοποίησε την «ευκαιρία» και όπως συχνά – πυκνά συμβαίνει με αρκετούς δημοσιογράφους ανακήρυξε τον εαυτό του σε «κριτή» επί παντός επιστητού.

Με φόρα λοιπόν, ο κ. Νικολαΐδης βγήκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για να κατηγορήσει συλλήβδην τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών, όπως δηλαδή, είχαν κάνει προηγουμένως ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο Α. Πορτοσάλτε, ο Στ. Μάνος κλπ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το δημόσιο

Είπε λοιπόν ο κ. Νικολαΐδης: «Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι ότι το νούμερο ένα εθνικό θέμα σήμερα στην πατρίδα μας δεν είναι ούτε η Τουρκία, ούτε η ακρίβεια, ούτε η φτώχεια ούτε η ανεργία, νούμερο ένα εθνικό πρόβλημα στη χώρα είναι το ελληνικό δημόσιο. Είναι το ελληνικό δημόσιο γιατί κρατά στα χέρια του ζωές ανθρώπων, όπως αποδείχθηκε σε αυτή την τραγωδία. Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να το γκρεμίσουμε και να το ξαναφτιάξουμε από την αρχή. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτές τις νοοτροπίες και με αυτές τις δομές λειτουργίας. Προσωπική μου άποψη, δεν είναι δυνατόν κάθε σελίδα αυτού του ρεπορτάζ που γυρίζουμε, να πέφτουμε πάνω και σε μια σκανδαλώδη κίνηση κάποιου ανθρώπου που βρίσκεται στο δημόσιο, που ελέγχει κάτι, που βρίσκεται σε μια απίστευτη συντεχνιακή κουκούλα, που ότι γουστάρουμε κάνουμε, και άμα δεν μας βγει και μας κάτσει στραβή τη βάρδιά μας, θα πάρουμε και 30 μέρες αναρρωτική άδεια για να την κοπανήσουμε να φύγουμε. Ειλικρινά έχω εξοργιστεί πολλές φορές καλύπτοντας αυτό το ρεπορτάζ. Δεν μπορώ να το δεχτώ σε καμία περίπτωση ότι το 2023, υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοια ολέθρια λάθη. Δεν μπορώ να το διανοηθώ ότι το 2023 υπάρχει άνθρωπος ο οποίος παίρνει ένα σταθμάρχη, υποτίθεται σταθμάρχη ο οποίος έχει εκπαιδευτεί 3 μήνες θεωρητικά, κι έχει κάνει και καμιά δεκαπενταριά βάρδιες επικουρικώς, τον βάζεις σε έναν από τους πιο κετρικούς σταθμούς της χώρας για να ρυθμίσει την κυκλοφορία μόνο του, δεν πιστεύω ότι αυτό το πράγμα μπορεί να δικαιολογηθεί…Αυτό το οποίο υπάρχει και σε αυτή την περίπτωση, γιατί το έχω δει κι αλλού, οι παλιοί σιδηροδρομικοί και κάποιοι σιδηροδρομικοί, οι οποίοι αγαπούν πραγματικά τον σιδηρόδρομο. Είναι οι άνθρωποι που μικροί έπαιζαν με τρενάκια στο σπίτι. Αυτοί πρέπει να μπουν στο σιδηρόδρομο. Όχι αυτοί που θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Και δυστυχώς αυτοί που είναι μέσα στο σιδηρόδρομο δεν είναι αυτοί που τον αγαπούν πραγματικά”. 

Μάλιστα, τα λεγόμενά του κ. Νικολαϊδη ανάγκασαν ακόμη και τον Π. Τσίμα να τον επαναφέρει στην… τάξη, λέγοντας του ότι στο “ελληνικό Δημόσιο συνυπάρχουν αυτά τα φαινόμενα ανευθυνότητας ακόμη και παραβατικότητας και από την άλλη μεριά υπάρχουν και άνθρωποι με φιλότιμο που εν πάση περιπτώσει δεν διανοούνται ότι θα πάρουν από τη δική τους ανευθυνότητα στο λαιμό τους τη ζωή άλλων ανθρώπων¨”

Μάλιστα!

— Για τον κ. Νικολαΐδη το «πρόβλημα» είναι το ελληνικό δημόσιο, αλλά όχι οι κυβερνήσεις αυτού του τόπου.

— Για τον κ. Νικολαΐδη το «πρόβλημα» είναι “αυτοί που θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι” αλλά όχι οι κυβερνώντες, οι υπουργοί και οι πολιτικές που ασκούν και έχουν γκρεμίσει τον ΟΣΕ, τα συστήματα υγείας και παιδείας και αφήνουν κρίσιμες υποδομές της χώρας, χωρίς εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, χωρίς μόνιμες προσλήψεις (αλλά με “μπλοκάκηδες”).

— Για τον κ. Νικολαΐδη φταίει η «συντεχνιακή κουκούλα» στο δημόσιο αλλά όχι ο Κυρ. Μητσοτάκης -«υπουργός των απολύσεων» της περιόδου 2013 -2015 και των μετατάξεων και μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων σε άσχετες θέσεις και υπηρεσίες.

— Για τον κ. Νικολαϊδη υπάρχουν μόνο «σκανδαλώδεις κινήσεις» υπαλλήλων στο δημόσιο, αλλά «καταπίνει» αμάσητα τα σκάνδαλα υπουργών και κυβερνήσεων, με μίζες και κακοτεχνίες, με συμβάσεις που έμειναν για χρόνια στο αέρα (αφού πρώτα τις είχε χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός). Όπως αυτή που άφησε χωρίς τηλεδιοίκηση τα τρένα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποτραπεί με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, το ανθρώπινο λάθος ενός σταθμάρχη που οδήγησε σε μια εθνική τραγωδία.

— Για τον κ. Νικολαϊδη υπάρχουν μόνο «κακοί» δημόσιοι υπάλληλοι που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αλλά δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα για εκείνους τους επίσης χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που σώζουν ανθρώπινες ζωές. Για τους διασώστες της ΕΜΑΚ που μετά τον παγκόσμιο θαυμασμό από την παρουσία τους στους σεισμούς της Τουρκίας, βρέθηκαν στα συντρίμμια του τρένου. Τους πυροσβέστες που πάλεψαν με τις φλόγες και το «καυτό» ατσάλι. Για τους εργαζόμενους στα ΕΚΑΒ που μετέφεραν τους τραυματίες. Για τους γιατρούς του νοσοκομείο της Λάρισας που παλεύουν ακόμα για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Για τους εργάτες καθαριότητας που μεταφέρουν χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ, πολλές φορές, τα σκουπίδια όλων μας. Για όλους αυτούς, ο οποίοι όπως και σε αυτή την τραγωδία, όσο και σε προηγούμενες (από τις φωτιές και την πανδημία, μέχρι τους σεισμούς και πλημμύρες) αποκαλούμε «ήρωες» αλλά μόλις διεκδικήσουν οτιδήποτε οι κυβερνώντες στέλνουν τις αύρες και τα ΜΑΤ, ο κ. Νικολαϊδης, δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει. Τους «τσουβάλιασε» και τελείωσε!

Η λίστα με τους δημοσίους υπαλλήλους που διασφαλίζουν την λειτουργία αυτού του κράτους και τη συνοχή της κοινωνίας φυσικά είναι πολύ μεγάλη, αλλά για τους κύριους «Νικολαϊδηδες» είναι άσκοπη η καταγραφή της, αφού δεν στηρίζει το σαθρό …αφήγημα του «κακού» και «επικίνδυνου» Δημοσίου.

Νίκος Κοκκινόπουλος

Recent Posts

Άδωνις στο BBC: Ο Σούνακ θα… το μετανιώσει!

Για την απρέπεια του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον…

8 λεπτά ago

Βόλος: Κτηνιατρικός Σύλλογος κατά Μπέου για κακοποίηση ζώων σε Φάτνη

Σε καταγγελία σκοπεύει να προβεί ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Βόλου για το γεγονός ότι ο Δήμος…

18 λεπτά ago

Σέρρες: Λύκος κατασπάραξε πόνυ σε εγκαταστάσεις Ιππικού συλλόγου

Περιστατικό επίθεσης λύκου σε πόνυ καταγράφηκε στις Σέρρες. Ο λύκος κατασπάραξε το μικρό πόνυ το…

24 λεπτά ago

Γέρακας: Στον εισαγγελέα ο τραπεζίτης που έφαγε πολλά εκατομμύρια από το Δημόσιο

Γέρακας: Την πόρτα του Εισαγγελέα πέρασε σήμερα ο 66χρονος Έλληνας φυγόποινος, ο οποίος συνελήφθη στον…

31 λεπτά ago

Υπουργείο Μεταφορών: Μέχρι πότε παράτεινονται οι αιτήεις το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Υπουργείο Μεταφορών: Ενισχύεται το Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», που αφορά στη χορήγηση κινήτρων για την…

44 λεπτά ago

Διακοπή νερού ανακοίνωσε η ΔΕΥΑ Σερρών

Διακοπή νερού ανακοίνωσε για αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβρίου η ΔΕΥΑ Σερρών. Αναλυτικά: "Λόγω προγραμματισμένων εργασιών…

48 λεπτά ago