νέα-αγωγή-κατά-της-κεραμέως-συνεχίζει-885650
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 18.05.2023 | 10:31

Νέα αγωγή κατά της Κεραμέως: Συνεχίζει να χρωστά κοινόχρηστα ύψους 4.513,16 ευρώ

Τρίτη αγωγή κατατέθηκε σε βάρος της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για απλήρωτα κοινόχρηστα.

Για τρίτη φορά είναι αναγκασμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη οι ένοικοι πολυκατοικίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης σε βάρος της Νίκης Κεραμέως για απλήρωτα κοινόχρηστα, που έχουν φτάσει τα 4.513,16 ευρώ.

Αυτό αναφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», στην οποία έχει μιλήσει ένοικος της εν λόγω πολυκατοικίας. «Χρωστάει τα κοινόχρηστα και δεν πληρώνει, θα μας κόψουν το ρεύμα, τη θέρμανση εάν δεν πληρώσει κανένας από εμάς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται κάποιος να πληρώσει και τα χρωστούμενα της κυρίας υπουργού. Να έρθει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της ή να στείλει τα χρήματα με δικηγόρο, γιατί είναι αδικία για όλους εμάς και ντροπή για την ίδια. Το ξέρει ο κύριος Μητσοτάκης που την έκανε και υπουργό;» δηλώνει στην εφημερίδα η ένοικος.

Η υπόθεση, η οποία αφορά διαμέρισμα που διατηρεί η Νίκη Κεραμέως με τον αδελφό της, βλέπει για δεύτερη φορά το φως της δημοσιότητας. Την προηγούμενη, τον Νοέμβριο του 2022, όταν πάλι δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» ανέφερε ότι η υπουργός Παιδείας χρωστούσε τότε 3.470 ευρώ σε κοινόχρηστα και οι ένοικοι της πολυκατοικίας της είχαν στείλει εξώδικο, ο Αλέξης Τσίπρας είχε σχολιάσει καυστικά, μιλώντας Στο Κόκκινο 105.5: «Έχει πολλά ακίνητα η γυναίκα, δε μπορεί να ξέρει σε κάθε ακίνητο τι γίνεται, θα τα ξέχασε μάλλον».

Η Νίκη Κεραμέως είχε διαψεύσει τότε το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα» και υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης έχει απορρίψει τις εν λόγω αγωγές, δικαιώνοντας την οικογένειά της.

Οι ένοικοι ωστόσο αποφάσισαν σε νέο συμβούλιό τους να καταθέσουν τρίτη αγωγή τον περασμένο Φεβρουάριο. Όπως αναφέρει η «Δημοκρατία» φοβούνται ότι θα υπάρξει ξανά αναβολή της δίκης, με στόχο την καθυστέρηση έκδοσης της απόφασης.

Δημοκρατία