ΝΔ: Κάθε τάση & Ίδρυμα -Έρχονται εξελίξεις μετά την κίνηση Σαμαρά

Σε αρκετούς προκάλεσε εντύπωση η… βιασύνη να αποκτήσει ο Αντώνης Σαμαράς Ίδρυμα.
Μπορεί να συνηθίζεται οι πρώην πρωθυπουργοί να προχωρούν σε τέτοιες κινήσεις, αλλά – όπως λένε πολλοί στη ΝΔ – ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει σκοπό να… αποστρατευθεί.

Οι σκοποί του Ιδρύματος Σαμαρά

Σε τυπικό επίπεδο το κοινωφελές «Ίδρυμα Αντώνη Κ. Σαμαρά» (ΙΑΣ) που συστήθηκε πριν λίγες μέρες (και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος)  έχει σκοπό τη

«συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης με την ανάδειξη γεγονότων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και ολοκλήρωσης, η προαγωγή της πολιτικής κι επιστημονικής έρευνας και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την εκπλήρωση των εθνικών κι ευρωπαϊκών στόχων».

Αξιοσημείωτο είναι ότι υποστηρίζεται πως

«το Ίδρυμα είναι ανεξάρτητο από την ενεργό παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας».

Οι παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά στα εσωκομματικά της ΝΔ

Κύκλοι της ΝΔ σχολιάζουν πως το δημοσίευμα της «Καθημερινής» που…βλέπει διαδοχή του Σαμαρά από τον γιο του είναι το λιγότερο πρόωρο.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει ενεργό ρόλο και στις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία ενώ παράλληλα επιθυμεί να τοποθετείται ανεξάρτητα σε ζητήματα που επιλέγει ο ίδιος (π.χ Συμφωνία των Πρεσπών).

Ορισμένοι, μάλιστα, βλέπουν τις παρεμβάσεις Σαμαρά σε ανταγωνισμό με τις κεντρικές επιλογές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Χωρίς να τον αμφισβητεί ανοιχτά, λένε, δηλώνει την παρουσία του ως ξεχωριστή ηγετική πολιτική οντότητα στη ΝΔ.

Κάθε τάση και Ίδρυμα

Όπως φαίνεται, πάντως, οι τρεις βασικές τάσεις στη ΝΔ έχουν πλέον και το ίδρυμα τους…
Για τους καραμανλικούς υπάρχει Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», στο οποίο κυριαρχούν πρόσωπο που βρίσκονται κοντά στον Κώστα Καραμανλή.
Οι μητσοτακικοί, με την παλιά και τη νέα εκδοχή (Κωνσταντίνος και Κυριάκος) έχουν το Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης».
Πλέον έχουν Ίδρυμα και οι σαμαρικοί και σίγουρα αυτοί δεν είναι λίγοι στη ΝΔ, παρόλο που αρκετοί δείχνουν πίστη στο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού είναι και υπουργοί του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ποτέ δεν έχει κρύψει τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά, που στην ουσία τον έφερε και στη ΝΔ από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη.
Στο ερώτημα εάν το ίδρυμα Σαμαρά σημαίνει πως αποστρατεύεται ο πρώην πρωθυπουργός η απάντηση, από τους περισσότερους στη ΝΔ, είναι αρνητική.
Η εκτίμηση για μεγαλύτερη παρέμβαση στα εσωκομματικά της ΝΔ με πιο οργανωμένο τρόπο είναι η μάλλον η πιο πιθανή, λένε – όχι και τόσο φωναχτά – αρκετοί στους διαδρόμους της Πειραιώς.
Tο σίγουρο πάντως είναι πως έρχονται εξελίξεις…

Comments are closed.


Recent Posts

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για 14 κατηγορίες εργαζομένων – Έρχονται & απολύσεις (έγγραφο)

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για 14 κατηγορίες εργαζομένων (δύο στους δήμους) – Έρχονται & απολύσεις Αν και στην τροπολογία προβλέπεται ότι με…

8 λεπτά ago

Δολοφονία Γαρυφαλλιάς: Πήγαιναν για Σίφνο, την κατέβασε στη Φολέγανδρο

«Ήταν ένας άγγελος» είναι τα λόγια οικογενειακής φίλης της αδικοχαμένης 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της ενώ…

14 λεπτά ago

Το άγνωστο ραντεβού του Μητσοτάκη στην Τρίπολη

Το άγνωστο ραντεβού του Μητσοτάκη στην Τρίπολη «Απόγευμα Δευτέρας στο ξενοδοχείο «Μαίναλο» στην Τρίπολη εθεάθη να πίνει καφέ μια παρέα με…

17 λεπτά ago

Προσοχή Απάτη: Χρησιμοποιούν το όνομα της Ελένης Μενεγάκη για να αποσπάσουν χρήματα

Δεν έχουν όρια οι ηλεκτρονικές απάτες που σκαρφίζονται διάφοροι επιτήδειοι για να αποσπάσουν χρήματα και τραπεζικούς λογαριασμούς από ανυποψίαστους πολίτες. Αυτή…

18 λεπτά ago

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 5 ατόμων στο Δήμο Βέλου-Βόχας

Γνωστοποιείται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών…

20 λεπτά ago

Όλη η αλήθεια για τα φίδια της Ελλάδας από την Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία

Από την άνοιξη που «ξυπνούν» από τη χειμερία νάρκη τα φίδια, ξεκινά η ανεξέλεγκτη θανάτωσή τους! Τα φίδια της Ελλάδας…

24 λεπτά ago