μπουτάρης-ο-γιος-μου-το-91-μού-είπε-κάν-1027177
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 31.05.2022 | 12:19

Μπουτάρης: Ο γιος μου το ’91 μού είπε «κάνε κάτι για τις αρκούδες» και έκανα

Μια μικρή καθημερινή στιγμή με τον γιό του ήταν η αφορμή για τον Γιάννη Μπουτάρη να ασχοληθεί με τη φύση και την προστασία των άγτριων ζώων. Αυτό εκμυστηρεύτηκε την περασμένη Παρασκευή σε εκδήλωση για τα 70 χρόνια της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, όπου και βραβεύτηκε.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απένειμε το βραβείο «Βύρων Αντίπας» στον Γιάννη Μπουτάρη για τη συμβολή του στην προστασία της άγριας ζωής στη χώρα μας.

Μετά την παραλαβή του βραβείου «Βύρων Αντίπας» από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε για την προσωπική του διαδρομή στη φύση και την ιστορία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ από τη στιγμή που «… 30 χρόνια πριν, το 1991, ένα μικρό αγόρι, ο μικρός μου Μιχάλης, είπε στον πατέρα του: ‘κάνε κάτι για τις αρκούδες’. Και ο πατέρας του έκανε…».

Στη γεμάτη συναίσθημα ομιλία του, αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αγώνα για την προστασία της καφέ αρκούδας και αφιέρωσε το βραβείο του στους πολύτιμους εθελοντές του «Αρκτούρου».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της εκδήλωσης. Ο Γιάννης Μπουτάρης ξεκινά την ομιλία του από το 1:36:00: