μπογδάνος-κλείνει-με-φαήλο-τζήμερο-μέ-970917
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 30.12.2021 | 20:51

Μπογδάνος: Κλείνει με Φαήλο, Τζήμερο μέσω… Μόσιαλου

Σε ένα νέο πολιτικό σχήμα «κατευθύνεται» ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, κόβοντας γέφυρες με τη ΝΔ, αλλά όχι με τη «δεξιά» πτέρυγα.

Ο ίδιος με βάση τις αναρτήσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα δείχνει να πιστεύει ότι η «ΝΔ του Κυριάκου» έχει πάρει στραβό… «κεντροαριστερό δρόμο»

Ο ίδιος άλλωστε απαντώντας σε σχόλιο χρήστη του twitter διατύπωσε δημοσίως -για πρώτη φορά ξεκάθαρα- ότι ναι, χρειάζεται νέο δεξιό κόμμα. 

Η επιχειρηματολογία του έχει ξεδιπλωθεί με αφορμή όσα συνέβησαν τελευταία με τον Ηλ. Μόσιαλο και τις επίμαχες αναρτήσεις του. Τα σχόλιά του, είναι ενδεικτικά των προθέσεών του:

Ο ίδιος, σε αναρτήσεις του σχολιάζει:

“Ο εκλεγμένος βουλευτής δεν συγκρίνεται στο μυαλό του αυλικού με τον φυτεμένο πασοκογενή. Το δε έργο μου φάνηκε από τη διαγραφή μου. Φταίνε οι δεκάδες ερωτήσεις; Ότι χωρίς εμένα η ΝΔ θα είχε παρασημοφορήσει τον Αποστολόπουλο;;”

“Καθόλου δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Μόσιαλο, φίλοι νεοδημοκράτες. Ο ένας είναι εκλεγμένος. Ο άλλος όχι. Ο ένας εκπροσωπεί πολίτες. Ο άλλος όχι. Το ξέρουμε ότι κεντρικά δεν αποδίδεται πια μεγάλη αξία στους βουλευτές, άρα ούτε και στο πολίτευμα, αλλά μην τα ισοπεδώνετε όλα.”

Σε άλλο σημείο, αναφέρει:

“…Είμαι δαπίτης και οννεδίτης και βουλευτής Α Αθήνας ΝΔ. Της ΝΔ που πασοκοποιείτε και εξευτελίζετε. Μη με προκαλείς. Η ΝΔ είναι που δεν ανήκει πλέον στη ΝΔ.”

Ο Μπογδάνος λοιπόν εκμεταλλεύεται την συγκυρία Μόσιαλου και είναι φανερό ότι κινείται. Και κινείται «δεξιότερα» σε «μονοπάτια» όπως αυτά του Θ. Τζήμερου και Φ. Κρανιδιώτη, με στόχο μια τακτική που θα τον κάνει σε μεταγενέστερο χρόνο να επιστρέψει στις ρίζες του.

Ταυτίζεται και «συμπλέει» με κάποιες από τις θέσεις τους.

Δείτε, ενδεικτικά:

Ποιος τον “ενέπνευσε” όμως τον Κ. Μπογδάνο σε τέτοια “στροφή”;

Κάποιοι λένε ότι δεν έχει να κάνει μόνο με δυσαρέσκεια ή… ιδεολογία αλλά και με πρόσωπα και κινήσεις μέσα από το «στριμωξίδι» της Α’ Αθήνας.