mητσοτάκης-όπως-ερντογάν-ο-ένας-με-έλλη-1041957
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 22.09.2022 | 16:38

Mητσοτάκης όπως Ερντογάν: Ο ένας με Έλληνα ταξιτζή, ο άλλος με Νεοϋορκέζο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να συναντήσει τον Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στη διάρκεια της Συνόδου του ΟΗΕ. Μάλιστα τα επιτελεία των δύο ηγετών διαρρέουν ότι απέφυγαν ακόμα και να βρεθούν στον ίδιο χώρο για να μην χρειαστεί να ανταλλάξουν ούτε χειραψία.

Μητσοτάκης και Ερντογάν επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα κλίμα αντιπαλότητας… Ωστόσο παρά τις διαφορές που χωρίζουν τους δύο ηγέτες, φαίνεται ότι έχουν κοινά επικοινωνιακά «χούγια»

Τι εννοούμε; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τυχαία (;) έναν Έλληνα ταξιτζή στη Νέα Υόρκη, περπατώντας με τους συνεργάτες του. Όταν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για Έλληνα του είπε: «Πού είσαι ρε μεγάλε; Tι κάνεις εσύ; Από που είσαι;». Ο ταξιτζής του απάντησε ότι κατάγεται από την Τρίπολη και ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ πενήντα χρόνια… Ο πρωθυπουργός μέσω της συγκεκριμένης συνάντησης του θέλησε να δείξει την «άνεση» που έχει στην επαφή σε όποιο μέρος της γης και αν βρεθεί…

Τρεις μέρες νωρίτερα από το σκηνικό με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ένα επίσης περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια της βόλτας που έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με βίντεο που «ανέβασε» στα social media το πρακτορείο «Ανατολή», διακρίνεται ο Ερντογάν να κάθεται σε ένα παγκάκι μαζί με δυο ακολούθους του, όταν ξαφνικά τον πλησιάζει ένας Νεοϋορκέζος για να τον χαιρετήσει. Αφού πρώτα του δίνει το χέρι, στη συνέχεια κάθεται δίπλα του και αρχίζει να τον «αποθεώνει» για τη «δουλειά που έχει κάνει για την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ».

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για όλη τη δουλειά στην Ουκρανία, τη συμφωνία για τα σιτηρά, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και την ενδυνάμωση του ΝΑΤΟ. Είμαι πολύ υπερήφανος για τη δουλειά που κάνετε. Σας ευχαριστώ» λέει ο Αμερικανός και αφού χαιρετάει ξανά τον Τούρκο πρόεδρο, σηκώνεται και αποχωρεί.

Μεγάλη σύμπτωση δεν συμφωνείτε; Πάντως οι δύο ηγέτες φαίνεται ότι έχουν ακόμα μεγαλύτερη απήχηση εκτός των χωρών τους και πιθανά και επικοινωνιολόγους με κοινές …ιδέες. Δεν συμφωνείτε;