μετά-τον-μητσοτάκη-ποιος-τι-δείχνουν-1449663
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 22.04.2025 | 19:30

Μετά τον Μητσοτάκη ποιος; – Τι δείχνουν οι στοιχηματικές

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ήταν 7 Ιουλίου του 2019 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρωθυπουργός επικρατώντας “κατά κράτος” του άλλοτε δημοφιλούς Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτά τα έξι χρόνια διακυβέρνησης συνέβησαν ιστορικά γεγονότα: πανδημία, πόλεμοι στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, ενεργειακή κρίση, ακρίβεια. Παρ’ όλα αυτά ο Μητσοτάκης κατάφερε να ελιχθεί και να διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων παραμένοντας ο πιο ικανός για το ρόλο του πρωθυπουργού με βάση τις μετρήσεις των δημοσκοπήσεων.

Η “κούραση” της κοινωνίας αλλάζει τα δεδομένα

Είναι αναπόφευκτο ότι μετά από έξι χρόνια η κοινωνία έχει κατά μία έννοια κουραστεί από τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτός ο άγραφος νόμος της πολιτικής επηρεάζει όλες τις κυβερνήσεις και ανατρέπει τα δεδομένα στις εκτιμήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Ωστόσο, στην παρούσα φάση ο μόνος που μπορεί να διαδεχτεί τον Μητσοτάκη, με βάση τις εκτιμήσεις των στοιχηματικών εταιρειών που συνήθως “πιάνουν” τον παλμό, είναι… ο ίδιος ο Μητσοτάκης, με την απόδοσή του για πρωθυπουργός να κυμαίνεται περί του 1,40!

Η παράδοξη αυτή κατάσταση εξηγείται από την αποσύνθεση της αριστερής/κεντροαριστερής αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να είναι ανίκανα να καρπωθούν από τις απώλειες του κυβερνώντος κόμματος.

Οι διάδοχοι

Η μεγαλύτερη απειλή για τον Μητσοτάκη δεν είναι άλλος από τον Νίκο Δένδια (3,00), ο οποίος διαθέτει ερείσματα στην δεξιά/συντηρητική παράταξη και εκφράζει την “καραμανλική” παράδοση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Νίκο Ανδρουλάκη που παίζεται στο 10,00 και ακολούθως μετά το δίδυμο Βορίδης – Γεωργιάδης με αρκετά ψηλές αποδόσεις.

Ακολουθούν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Σωκράτης Φάμελλος στο 21,00, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Βελόπουλος (26,00) ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρίσκονται στο 51,00.