Μακάριοι οι αντιγραφείς

Ονομάζεται Μακάριος Λαζαρίδης και καλύπτει το ρεπορτάζ του υπουργείου Εσωτερικών στην εφημερίδα «Δημοκρατία». Είναι, μάλιστα, γνωστός ορισμένων εκ των συναδέλφων της δημοσιογραφικής ομάδας της aftodioikisi.gr.

Ίσως γι’ αυτό να αντιγράφει συχνά – πυκνά ρεπορτάζ της, παρουσιάζοντάς τα ως δικά του.

Σήμερα έφτασε στο αποκορύφωμα. Δεν μπήκε καν στον κόπο να αλλάξει το κείμενο. Πρόσθεσε μόνο το «σύμφωνα με πληροφορίες της ‘δημοκρατίας’»!!!

«Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ‘δημοκρατίας’,  σε συμφωνία να μην εμπλακούν οι δήμαρχοι στην υπόθεση «απολύσεις στους δήμους» φαίνεται ότι κατέληξαν κατά τη διάρκεια (μη ανακοινωθείσας) συνάντησης την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Με αυτόν τον τρόπο στην ουσία παρακάμπτονται οι υπηρεσίες των δήμων, άρα και οι ίδιοι οι αιρετοί από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας – απολύσεων και το «βάρος» το σηκώνει το ίδιο το υπουργείο».

Κλικ εδώ για το χθεσινό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr που αντέγραψε ο κ. Λαζαρίδης.

 

Υ.Γ. Οι δημοσιογράφοι της aftodioikisi.gr υπενθυμίζουν στον κ. Μακάριο Λαζαρίδη τις παραγράφους β’ και γ’ του άρθρου 6 του Κώδικα Δεοντολογίας των δημοσιογράφων και επιφυλάσσονται για τον τρόπο με τον οποίο θα προασπίσουν τη δουλειά τους:

Άρθρο 6

Η συναδελφική αλληλεγγύη και ο αλληλοσεβασμός των δημοσιογράφων συμβάλλουν θετικά στις συλλογικές επαγγελματικές επιδιώξεις και στην κοινωνική εικόνα του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Γι’ αυτό ο δημοσιογράφος οφείλει:

β. Να θεωρεί σοβαρότατη αντιεπαγγελματική πράξη κάθε λογοκλοπή.

γ. Να μην οικειοποιείται την εργασία συναδέλφων του. Να αναφέρει πάντοτε το όνομα του συντάκτη, του οποίου χρησιμοποιεί κείμενα ή αποσπάσματα κειμένων.

Να μνημονεύει την πηγή των πληροφοριών, που έχουν ήδη δημοσιευθεί ή μεταδοθεί.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!