κυριάκος-μητσοτάκης-συκοφάντησε-τον-1022281
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 18.05.2022 | 14:17

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συκοφάντησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο Κογκρέσο -Επιτέθηκε στα Social Media

Στην συκοφάντηση και δυσφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκε μέσα στο Κογκρέσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα ο πρωθυπουργός επιτέθηκε ανοιχτά στα social media που μάλλον η παρουσία τους τον ενοχλεί αφού δέχεται σφοδρή κριτική μέσα από αυτά (σε αντίθεση με τα συστημικά ΜΜΕ που τον λιβανίζουν καθημερινά). Ωστόσο οι συγκεκριμένες αναφορές του πρωθυπουργού προκαλούν πλήθος ερωτηματικών για τις προθέσεις του.  Μήπως ψάχνει νομικό «φίμωτρο» για να περιορίσει την …«ενοχλητική» εμβέλεια τους;

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «οι δημοκρατίες μας απειλούνται από τις σειρήνες των λαϊκιστών οι οποίοι προσφέρουν εύκολες λύσεις σε περίπλοκα ζητήματα. Στην Ελλάδα μιλάμε με βάση την εμπειρία μας. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα ακούγοντάς τους» ισχυρίστηκε, δείχνοντας προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη συνέχεια μίλησε για την ανάγκη «μετασχηματισμού» των social media για να μην είναι «διαβρωτικά»: «Παντού στον κόσμο, στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολώνουν τον δημόσιο διάλογο, μεταμορφώνουν τη δημόσια σφαίρα σε μία σύγχρονη μορφή όπου εμείς μιλούμε διαφορετικές γλώσσες και μόνο ακούμε εκείνους που έχουν την ίδια άποψη με εμάς».

«Πρέπει να ενδυναμώσουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες του θυμού και της δυσπιστίας εκ μέρους των πολιτών. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις εισοδηματικές ανισότητες χωρίς να χάσουμε τον δυναμισμό των ανοικτών μας οικονομιών. Πρέπει να μετασχηματίσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να είναι λιγότερο διαβρωτικά».