Κρήτη: Το καφενείο στις Αρχάνες που έγινε θέμα στο BBC (βίντεο) - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
30
Νοέμβριος
Back

Κρήτη: Το καφενείο στις Αρχάνες που έγινε θέμα στο BBC (βίντεο)

Το καφενείο με τις μπλε πόρτες στις Αρχάνες έχει τη δική του ιδιαιτερότητα, που ”ανάγκασε” τους ανθρώπους του BBC να έρθουν στην Κρήτη…
Το συνεταιριστικό καφενείο – παντοπωλείο αλλά και χώρος έκφρασης και δημιουργίας “Πλουμί”, που λειτουργεί από το 2014 στις Αρχάνες κόντρα στην κρίση έγινε διεθνές θέμα και παρουσιάστηκε σε ρεπορτάζ του BBC!
Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ στην ισπανόφωνη εκπομπή του, το “Πλουμί” είναι μια από τις αυτόνομες κοινότητες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. Όλα τα μέλη συνεισφέρουν κάτι για την επιβίωση της κοινότητας.
Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες του είναι μουσικοί και όπως ισχυρίζονται όταν ένας μουσικός ανακατεύεται στην κουζίνα συνήθως μεγαλουργεί. Στόχος τους δεν είναι να γίνουν ένα απλό καφενείο αλλά η αφορμή για κάτι διαφορετικό που μέχρι τώρα δεν υπήρχε στην Κρήτη. Στο ρεπορτάζ μιλούν η Κάλλια Σπυριδάκη και ο Χριστόφορος Αυγουστίνας, από την ομάδα που το δημιούργησε.

Πηγή:filathlos.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!