κώστας-καραμανλής-απών-από-τη-βουλή-θα-1059802
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 28.08.2022 | 11:13

Κώστας Καραμανλής: Απών από τη Βουλή, θα μιλήσει στ’ Ανώγεια;

Η απουσία του Κώστα Καραμανλή από την Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις συνακροάσεις τού επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, συζητήθηκε πολύ… Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη ΝΔ, η απουσία του Καραμανλή θεωρούνταν δεδομένη, παρότι κάποια «παπαγαλάκια» του Μαξίμου διέρρεαν ότι ο κ. Καραμανλής πιθανόν να βρισκόταν εκτός Αθηνών, γι’ αυτό δεν προσήλθε στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να έχει επιλέξει την πολιτική «σιωπή» εδώ και χρόνια, ωστόσο πάντα βρίσκεται στα έδρανα της Βουλής στις κρίσιμες και μεγάλες πολιτικές συζητήσεις. Αυτή τη φορά όμως επέλεξε να απέχει. Ο λόγος; Ο κ. Καραμανλής θέλησε να στείλει ένας πρώτης τάξεως μήνυμα στον πρωθυπουργό. Για τον Κ. Καραμανλή το θέμα των υποκλοπών χτυπά ευαίσθητες χορδές του. Και σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του δεν συμφωνεί καθόλου ούτε με τις τακτικές, ούτε με τους χειρισμούς Μητσοτάκη στην υπόθεση. Θυμίζουμε ότι ο Κ. Καραμανλής είχε καταγγείλει παρακολουθήσεις και υποκλοπές στην αρχή της θητείας του στο Μαξίμου, ως πρωθυπουργός φωτογραφίζοντας μάλιστα για αυτές την αμερικάνικη πρεσβεία στη χώρα μας! Μια επιλογή που την πλήρωσε …ακριβά στη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του! Τώρα βλέπει τον πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό να εμπλέκεται σε παρακολουθήσεις. Είσαι Καραμανλής και το κόμμα σου διασύρεται από την ατιμωτική μεθόδευση των τηλεφωνικών παραβιάσεων, δεν είναι εύκολο να στηρίξεις τον Μητσοτάκη.

Ο Καραμανλής λοιπόν επέλεξε την ηχηρή απουσία. Θα περιμένει όμως να υπάρξει και σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ για να δοθούν εξηγήσεις. Αν δεν συμβεί ούτε αυτό τότε ο Καραμανλής μπορεί να σπάσει και την σιωπή. Ο Κώστας Καραμανλής, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του θα τοποθετηθεί για το μείζον θέμα!

Την επόμενη Τετάρτη 31 Αυγούστου στα Ανώγεια ο Δήμος θα πραγματοποιήσει εκδήλωση εις μνήμην του Ανωγειανού επιστήμονα και πολιτικού Γιάννη Κεφαλογιάννη, για την συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του. Εκεί κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής… Η ομιλία του αναμένεται από όλους με μεγάλο ενδιαφέρον και στο Μαξίμου αναζητούν …«κοριούς» για να μάθουν τις προθέσεις του Καραμανλή!