κεγκέρογλου-ο-ανδρουλάκης-τον-έστει-1090426
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 08.11.2022 | 07:38

Κεγκέρογλου: Ο Ανδρουλάκης “τον έστειλε” στο χωριό του

Ξαφνιάστηκαν πολλοί με την ανακοίνωση Κεγκέρογλου ότι θα αφήσει τη βουλευτική έδρα, στις ερχόμενες εκλογές για να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, στην Κρήτη, σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε άνοδο. 

Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτή την απόφαση;

Ο ίδιος είπε τα γνωστά: «Οραμα, σχέδιο, αγάπη για τον τόπο μου».

Η αλήθεια είναι όμως λίγο διαφορετική  για τον νυν βουλευτή Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τους επαϊόντες στα Κρητικά και τα ΠΑΣΟΚικά, η αποχώρηση Κεγκέρογλου οφείλεται στις κάκιστες σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, που τον οδήγησε στη λογική “καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά τελευταίος στην πόλη”.

Γιατί ο κ. Κεγκέρογλου που κατέχει αυτή τη στιγμή της μοναδική έδρα του κόμματος στο νομό Ηρακλείου, εφόσον ήταν υποψήφιος κινδύνευε να μείνει εκτός Βουλής ακόμη κι αν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έβγαζε (σ.σ. θεωρείται αρκετά πιθανό), δύο έδρες!

Κι αυτό γιατί την πρώτη αναμένεται να την κρατήσει ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ τη δεύτερη (πιθανόν) διαθέσιμη την διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις αυτή τη φορά ο “ανδρουλακικός” πρώην βουλευτής Φραγκίσκος Παρασύρης, που το 2019 είχε μείνει εκτός Βουλής.

Έτσι, μπροστά στο αδιέξοδο, ο Β. Κεγκέρογλου, που πριν ένα χρόνο ο ίδιος, ως γραμματέας της ΚΟ του κόμματος για να στηρίξει την Φώφη Γεννηματά, έβγαλε στη «σέντρα» τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Εύα Καιλή λέγοντας ότι χρωστάνε στο κόμμα περί τις 56 χιλιάδες ευρώ, πήγε (σ.σ. ή καλύτερα, τον έστειλαν) στο χωριό του! (Γεννήθηκε στο Αρκαλοχώρι, Ενότητα του Δ. Μινώα Πεδιάδας) και από εκεί  ανακοίνωσε την Κυριακή την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος.

Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν τα αυτοδιοικητικά στο δήμο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, λένε ότι δεν θα είναι εύκολο: Κι αυτό γιατί μπορεί το 2019 να βοήθησε στην εκλογή του νυν δημάρχου Μανώλη Φραγκάκη και οι γύρω του να υποστηρίζουν ότι τελικά δεν θα κατέβει,  ο ίδιος όμως ο κ. Φραγκάκης όχι μόνο δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος εκ νέου το 2023, αλλά όπως αποκάλυψε, τον έστησε και σε ραντεβού: «Μια μέρα με πήρε (σ.σ. ο Β. Κεγκέρογλου) τηλέφωνο, μου ζήτησε να βρεθούμε κι εγώ δεν μπορούσα γιατί είχα ένα ραντεβού και ήμουν εκτός δήμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο  νυν δήμαρχος.