Κατάργηση των περιφερειών – Τι εντολές έχει ο Κουρουμπλής

Με καμάρι εμφανίζεται να προχώρησε σε εξαγγελίες ο νέος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σε «πηγαδάκι» με συναδέλφους του.

«Θα κάνω κατάτμηση όλων των περιφερειών. Θα τις σπάσω. Δεν θα υπάρχει εκλογική περιφέρεια με περισσότερους από τρεις βουλευτές. Αυτές τις εντολές έχω…» έλεγε σε συναδέλφους του, μάλλον για να τους προειδοποιήσει τι τους περιμένει, αναφερόμενος στην αλλαγή του εκλογικού νόμου που οσονούπω ετοιμάζει, σύμφωνα με όσα περιγράφει ο «Βηματοδότης».

Είπε μάλιστα, σύμφωνα με τη στήλη, ότι στις προθέσεις του είναι να μειώσει το πλαφόν του 3% εισαγωγής ενός κόμματος στη Βουλή και θα το κάνει 2%-2,5%. Δεν ακούστηκε, παρ΄ όλα αυτά, να δεσμεύεται για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, αλλά μάλλον είναι και αυτό στις προθέσεις του. Αφού, όπως έλεγε, «πήρα εντολή».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!