καπέλο-λιβάνιου-σε-βορίδη-πέτσα-λ-869711
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 01.02.2021 | 19:42

«Καπέλο» Λιβάνιου σε Βορίδη, Πέτσα – Λέει ότι τους κάνει «φροντιστήριο»!

«Καπέλο» Λιβάνιου σε Βορίδη, Πέτσα – Λέει ότι τους κάνει «φροντιστήριο»!

Όπως μαθαίνει η aftodioikisi.gr, ο νέος (υπερ)υφυπουργός (;) Επικρατείας Θοδωρής Λιβάνιος λέει από εδώ και από εκεί ότι έχει στην εποπτεία του το υπουργείο Εσωτερικών.

Μάλιστα, διαδίδει ότι κάνει συχνά – πυκνά «φροντιστήριο» στη νέα πολιτική ηγεσία (Βορίδη, Πέτσα),

και φέρνει ως παράδειγμα το νέο εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, που παρουσιάζει ως αμιγώς δικό του

(σ.σ. Θεοδωρικάκος και υπόλοιποι, ούτε για πλάκα) “παιδί”. Επίσης, υποστηρίζει ότι εκείνος έφτιαξε το power point, 

που έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών μετά την έγκριση του νέου εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση από το υπουργικό συμβούλιο.

Άλλωστε, προς επίρρωσιν των παραπάνω, τα παραδείγματα που περιέχονται στο power point, χρησιμοποιεί και σε συνέντευξη του σε σαββατιάτικη εφημερίδα, προκειμένου να υπερασπίσει το «παιδί» του (σ.σ. όπως χαρακτηρίζει τον εκλογικό νόμο).

Δηλαδή:

-Την περίπτωση του «γαλάζιου» δημάρχου Ορεστιάδας: «Όταν ένας δήμαρχος, της Ορεστιάδας εν προκειμένω, κερδίζει τις εκλογές από τον Α’ γύρο με 50,3% αλλά εντούτοις δεν έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλαβαίνετε ότι κάτι δεν πάει καλά», τονίζει.

-Την περίπτωση του, επίσης, «γαλάζιου» δημάρχου Θεσσαλονίκης:

«Στη Θεσσαλονίκη, στις δημοτικές εκλογές του 2019, είχαν συμμετάσχει 19 συνδυασμοί. Οι 16 εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο και οι 9 απέσπασαν στις κάλπες από 1% έως 2%. Συνταγή πλήρους διάλυσης, στο όνομα της δήθεν «απλής και άδολης» αναλογικής», λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Λιβάνιος, κρίνοντας εξ όνυχος το λέοντα σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει την πραγματικότητα, υποστηρίζει ότι το «δικό του» σύστημα είναι

«πιο δημοκρατικό και πιο αντιπροσωπευτικό», γιατί «αντικατοπτρίζει τη βούληση των πολιτών».

Δεν εξηγεί βεβαίως, για πιο λόγο βάζει το 43% ως ποσοστό εκλογής δημάρχου από την πρώτη Κυριακή, και όχι το 50+1%, όπως ισχύει σήμερα αλλά και όπως καθιέρωσε ο «Καλλικράτης» του ΠΑΣΟΚ, στην σύνταξη του οποίου κι εκείνος συμμετείχε ενεργά ως σύμβουλος, τότε, του Γ. Ραγκούση.

Δεν θα μας τρελάνει…

Όσον αφορά την επίκληση της κυβερνησιμότητας, θα μπορούσε, για παράδειγμα να δίνεται στον δήμαρχο – περιφερειάρχη ένα μπόνους μίας ή δύο εδρών.

Γιατί «δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό», που «αντικατοπτρίζει τη βούληση των πολιτών», είναι ένα σύστημα που, για παράδειγμα, με ποσοστό 50%+1, δίνει στον εκλεγμένο δήμαρχο ή περιφερειάρχη το 52, 53% των εδρών του δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου και όχι αυτό που με 43% του δίνει το 60%.

Εκτός κι αν ο κ. Λιβάνιος, θέλει να μας τρελάνει….