το-ισχυρό-χαρτί-του-τσίπρα-για-το-δήμο-τ-431928
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 22.01.2018 | 12:58

Το ισχυρό χαρτί του Τσίπρα για το δήμο της Θεσσαλονίκης

Είναι νέα, όμορφή και από τα ισχυρά χαρτιά της κυβέρνησης, σε υπουργική θέση. Ο λόγος για την Έφη Αχτσιόγλου, την υπουργό Εργασίας, για τα οποία επανέρχονται στην επικαιρότητα σενάρια που τη θέλουν να διεκδικεί το δήμο της Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Η Υπουργός Εργασία αποτελεί ένα από τα δυνατότερα χαρτιά του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση. Διαδέχτηκε τον Γιώργο Κατρούγκαλο σε ένα υπουργείο-φωτιά, και έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να καταγράψει πολύ μικρότερη προσωπική φθορά, παρότι πέρασε σκληρά νομοσχέδια και είχε συγκρούσεις με συνδικαλιστές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Έφη Αχτσιόγλου είναι ένα από τα πρόσωπα με τα οποία θα διεκδικούσε ο Αλέξης Τσίπρας πολιτικά κέρδη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, προκειμένου, στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα, να διαμορφωθεί ένα ευρύτερο τόξο πολιτικής συναίνεσης των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, με έμφαση στις τοπικές κοινωνίες.

Βέβαια στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πάντα και το «φλερτ» του Μαξίμου με το Μπουτάρη, αλλά ο μίσος κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει να ακούει ούτε το όνομα του σημερινού δημάρχου. Αντίθετα η Εφ. Αχτσιόγλου προέρχεται από τα «σπλάχνα» του κόμματος και έχει μεγάλη πέραση στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ειδικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φύγει από την κυβερνητική εξουσία η προοπτική το δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας για την σημερινή υπουργό Εργασίας, μπορεί να είναι και δελεαστική πρόταση…