ηλιούπολη-τριγμοί-στην-κεντροδεξιά-α-541449
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 09.03.2022 | 07:30

Ηλιούπολη: Τριγμοί στην κεντροδεξιά από ανάρτηση πρώην «γαλάζιου» δημάρχου

Ηλιούπολη: Συζητήσεις προκάλεσε η μακροσκελής ανάρτηση του πρώην δημάρχου της πόλης, Γιάννης Αναγνώστου, ο οποίος σχολιάζοντας δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας αναφορικά με τα τεκταινόμενα στην τοπική οργάνωση της ΝΔ και στις προσκείμενες σε αυτήν δημοτικές παρατάξεις, δήλωσε «υπερήφανος» που έχει στηρίξει τον… πολιτικό τους αντίπαλο, μια επιλογή για την οποία μάλιστα δηλώνει ότι νοιώθει «δικαιωμένος βάσει αποτελέσματος».

Η ανάρτηση του Γ. Αναγνώστου (πρώην δημάρχου της πόλης με το «χρίσμα» της ΝΔ) είναι σαφές ότι απευθύνεται κατά κύριο λόγο στο «γαλάζιο» ακροατήριο. Μιλά ευθέως για εσωστρέφεια των κεντροδεξιών παρατάξεων της πόλης και εμμέσως για αδυναμία συγκλίσεων, σπεύδοντας να θυμίσει ότι «ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος μπόρεσε και ανέδειξε Δήμαρχο μόνο όταν ξεπέρασε τα προαναφερόμενα προβλήματα και όλοι ενωμένοι με έναν υποψήφιο πήγαμε στις εκλογές του 2006».

Όμως το μεγάλο άδειασμα στις κεντροδεξιές παρατάξεις, έρχεται από τη αναφορά του κ. Αναγνώστου για το νυν δήμαρχο. Θυμίζοντας ότι στις δημοτικές εκλογές του 2019, στον δεύτερο γύρο «που δεν υπήρχε εκπροσώπηση από τον πολιτικό χώρο που ανήκω», στήριξε τον Γιώργο Χατζηδάκη, ο πρώην δήμαρχος έσπευσε να δηλώσει ότι «νιώθω υπερήφανος για την επιλογή μου, δικαιωμένος βέβαια και από το αποτέλεσμα».

Η δήλωση αυτή του κ. Αναγνώστου, πέρα από το κρεσέντο αιχμών κατά των ομοϊδεατών του, ερμηνεύθηκε και ως ξεκάθαρη τοποθέτηση υπέρ του νυν δημάρχου ενόψει των εκλογών του 2023.