«Η Ντέλια ήταν κ@υλωμένη για περικοπές»: Ποιο άρθρο προκάλεσε την αντίδραση της ΓΓ Ισότητας των φύλων

Την αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας προκάλεσε χιουμοριστικό άρθρο που δημοσίευσε στις 2 Αυγούστου η Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο «Ακατανόμαστα όργια στο Χίλτον με τη Ντέλια», όπου υπάρχουν αναφορές στην εκπρόσωπο του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου όπως «Η Ντέλια ήταν κ……….η για περικοπές» και «μια συνάντηση κυβερνητικών στελεχών με τη Δρακουλέσκου της τεταρτόικας είναι γ………ι για την κυβέρνηση».

«Το ‘χιούμορ’ δεν νομιμοποιεί το σεξισμό» επισημαίνει η Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, σε επιστολή που απέστειλε χθες στην εφημερίδα, όπου χαρακτηρίζει το περιεχόμενο του άρθρου άκρως σεξιστικό.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Mε μεγάλη έκπληξη και δυσαρέσκεια διαβάσαμε στην Εφημερίδα των Συντακτών άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 2 Αυγούστου με τίτλο ‘Ακατονόμαστα όργια στο Χίλτον με την Ντέλια’, το οποίο επιτίθεται σεξιστικά στην εκπρόσωπο του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου. Ο σεξισμός, βέβαια, κρύβεται πίσω από την επίφαση του χιούμορ, όπως συμβαίνει πολύ συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν παύει όμως να μειώνει μια γυναίκα στη βάση της σεξουαλικότητάς της, χωρίς πολιτικά επιχειρήματα. Με φράσεις όπως ‘Η Ντέλια ήταν κ@υλωμένη για περικοπές και πήγαινε πάνω-κάτω στο σαλόνι του ξενοδοχείου περιμένοντας το ραντεβού πολυτελείας, 400 δισεκατομμυρίων ευρώ’ και ‘Οι φωνές που έβγαιναν από το δωμάτιο προέρχονταν από την ελληνική πλευρά που ούρλιαζε για τα μέτρα της σαδιστικής κυρίας του ΔΝΤ και οι άλλοι τρεις ήταν απλώς ματάκηδες των όσων διαδραματίζονταν’, ο συντάκτης παραπέμπει στη σεξουαλική πράξη σαν να είναι το σεξ και όχι η πολιτική αυτό που ωθεί την κα. Βελκουλέσκου κατά τις διαπραγματεύσεις.

Τέτοια άρθρα αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες που ασχολούνται με την πολιτική συνεχίζουν να κρίνονται με βάση την ιδιότητά τους ως γυναίκες και όχι την πολιτική τους δραστηριότητα και να αποτελούν στόχο σεξιστικών σχολίων αντί πολιτικών επιχειρημάτων. Η δημοσίευση τέτοιων άρθρων από μια σοβαρή εφημερίδα αποτελεί πλήγμα για την ισότητα των φύλων και την αποδοχή των γυναικών ως ισότιμων με τους άντρες στη δημόσια σφαίρα.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το ως άνω άρθρο. Παρακαλούμε πολύ να αφαιρεθεί άμεσα η εν λόγω ανάρτηση και στην αντίστοιχη θέση να δημοσιευθεί η επιστολή μας.

Ευχαριστούμε πολύ».

Πηγή: news247.gr

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΣΕΞΙΣΜΟΣ, ΝΤΕΛΙΑ ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ


Αφήστε μια απάντηση