η-μπακογιάννη-ακολουθεί-άδωνι-και-κα-1153095
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 20.03.2023 | 13:32

Η Μπακογιάννη ακολουθεί Άδωνι και «καρφώνει» Δένδια: «Οι απόντες θα τιμωρηθούν!»

Δεν έχουν τέλος τα εσωκομματικά μαχαιρώματα και οι έριδες στη Νέα Δημοκρατία! Τη πάσα από τον Άδωνι Γεωργιάδη -ο οποίος προ ημερών έκραξε «δημοφιλείς υπουργούς της ΝΔ που εξαφανίστηκαν μετά τα Τέμπη για να μη σπαταλίσουν το πολιτικό τους κεφάλαιο», φωτογραφίζοντας τον Νίκο Δένδια–  πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός και αδερφή του πρωθυπουργού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη στάση ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης που παραμένουν «άφαντοι» μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ειδικότερα, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως «δεν φτάνει η συγγνώμη μας, δεν φτάνει η αυτοκριτική μας, δεν φτάνει η ανάληψη ευθύνης. Αυτή τη στιγμή η υποχρέωση που έχουμε είναι να δώσουμε έναν σωστό σιδηρόδρομο στην Ελλάδα».

Και πρόσθεσε με νόημα για τους εξαφανισμένους υπουργούς:

«Έχω εκλεγεί 11 φορές. Είναι πάρα πολλές. Δικαιούμαι, νομίζω, να ισχυρίζομαι ότι ξέρω τον νεοδημοκράτη ψηφοφόρο. Ο νεοδημοκράτης ψηφοφόρος επιβραβεύει την αγωνιστικότητα των πολιτικών, όταν αγωνίζονται συλλογικά για τη φανέλα. Ταυτόχρονα, όμως, τιμωρεί κιόλας εκείνους που σε κρίσιμες στιγμές εξαφανίζονται και σκέφτονται μόνο τους εαυτούς τους.

Στην πολιτική είμαστε όλοι μαζί. Όλοι μαζί πρέπει να δίνουμε τις μάχες και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Αυτό είναι ένα μήνυμα, νομίζω, προς κάθε κατεύθυνση και ισχύει για όλα τα κόμματα. Το βλέπετε πως σε οποιοδήποτε κόμμα και αν είσαι, όταν στη δυσκολία δίνεις τη μάχη, ο κόσμος το αναγνωρίζει. Όταν είσαι απών, ο κόσμος σε τιμωρεί».

Η χοντρή μομφή-απειλή προς τον Νίκο Δένδια ήταν σαφής και ξεκάραη. Εξάλλου, τόσο οι σχέσεις του ΥΠΕΞ με τον πρωθυπουργό είναι κακές, ενώ και οι αρχηγικές φιλοδοξίες του κερκυραίου δημιουργούν όχληση στην οικογένεια Μητσοτάκη.