η-μέρκελ-φοβάται-τα-σκυλιά-άφαντος-χθε-955846
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 30.10.2021 | 12:00

Η Μέρκελ φοβάται τα σκυλιά: Άφαντος χθες από το Μαξίμου ο Πίνατ

Από τότε ο χαριτωμένος Πίνατ έχει γίνει μόνιμος “γκεστ σταρ” στις φωτογραφήσεις κατά την διάρκεια υποδοχής επισήμων προσκαλεσμένων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνήθεις είναι πλέον οι φωτογραφίες του πρωθυπουργού με τον Πίνατ στα σκαλιά του Μαξίμου να αναμένει κάποιον επίσημο, ξένο κυρίως, καλεσμένο.

Προ ημερών ο Πίνατ έκανε πολύ πιο έντονη την παρουσία του στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Έντουαρντ Χέγκερ. Είχε αρχίσει να γαβγίζει την ώρα που μιλούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τότε ο πρωθυπουργός είχε πει: «Αυτός είναι ο σκύλος, τον οποίο πρόσφατα υιοθετήσαμε και ο οποίος ενίοτε είναι λίγο φασαριόζος. Αλλά είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνει σε συνέντευξη Τύπου. Συνήθως μας υποδέχεται στην πόρτα και είναι πιο ευγενής».

Χθες όμως που η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, επισκέφτηκε το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πίνατ ήταν άφαντος. Ο λόγος όμως δεν ήταν λόγω της… κακής διαγωγής του με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό.

Ο πραγματικός λόγος είναι πως το επιτελείο του πρωθυπουργού γνωρίζει το πρόβλημα που έχει η Μέρκελ με τα σκυλιά. Πρόβλημα που απαθανατίστηκε σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν το 2007: Το μαύρο λαμπραντόρ του Πούτιν εισήλθε στο χώρο της συνάντησης και οι αντιδράσεις της Άγγελα Μέρκελ ήταν σαφέστατες – φοβήθηκε.

Εννέα χρόνια μετά, τον Ιανουάριο του 2016 ο Πούτιν έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild. «Ήθελα να κάνω κάτι όμορφο για αυτήν. Όταν διαπίστωσα ότι δεν συμπαθεί και πολύ τα σκυλιά φυσικά και απολογήθηκα», ανέφερε, ζητώντας συγγνώμη.

Ο φόβος της Μέρκελ για τα σκυλιά έχει εν πολλοίς βάση καθώς  ένα σκυλί της είχε επιτεθεί και την είχε δαγκώσει το 1995 και έκτοτε είναι πολύ επιφυλακτική απέναντί τους.