η-ηχηρή-απουσία-από-το-μνημόσυνο-του-κω-1185795
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 28.05.2023 | 13:10

Η ηχηρή απουσία από το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Μνημόσυνο για την συμπλήρωση έξι χρόνων από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τελέστηκε το Σάββατο το πρωί στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το μνημόσυνο του Επιτίμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργού, έγινε σε κλειστό κύκλο, όπως ήταν αναμενόμενο.

Παρόντες στο μνημόσυνο τα παιδιά του και ο εγγονός του Κώστας Μπακογιάννης, ενώ είχαν προσκληθεί περί τα πενήντα άτομα από το στενό φιλικό περιβάλλον του ζεύγους Μητσοτάκη.

Στο μνημόσυνο ήταν σύσσωμη η ομάδα συνεργατών του Κων. Μητσοτάκη στην Αραβαντινού με πρώτον και καλύτερο τον σωματοφύλακα του Μανούσο Γρυλλάκη, την γραμματέα του Σάκη Κυπραίου, τον διευθυντή του γραφείου του Διονύση Χατζιδάκη (ναύαρχο, πρώην Δήμαρχο και νυν Βουλευτή), τον Γιάννης Πευκιανάκης, τον Κων. Πυλαρινό και τον Αντ. Σγαρδέλη.

Στο χώρο βρέθηκαν επίσης και οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Θόδωρος Σκυλακάκης. Ο δεύτερος μάλιστα φαίνεται ότι θα αναλάβει χρέη υπουργού Οικονομικών στην νέα κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Υπήρχε όμως μία ηχηρή απουσία. Αυτή του Γρηγόρη Δημητριάδη. Ο οποίος για όσους γνωρίζουν, ήταν και το αγαπημένο εγγόνι του Επίτιμου… Η απουσία του πρωθυπουργικού ανιψιού και μέχρι πρότινος, ήταν το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν πέρασε απαρατήρητη.

Ωστόσο μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Γρ. Δημητριάδης έχει μπει στη «μαύρη» λίστα Μητσοτάκη, ο οποίος με εξόφθαλμο τρόπο επιχειρεί να τον βγάλει ακόμα και από το οικογενειακό …κάδρο, προκειμένου να αποδείξει ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα για τις παρακολουθήσεις και έπεσε …θύμα του ανιψιού του

Πολιτική αχαριστία; Σίγουρα! Αλλά όπως έλεγε και ο Λένιν: «Στην πολιτική, ηθική δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα»…