η-ευπ-κατέστρεψε-τα-αρχεία-των-παρακολ-137600
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 08.09.2022 | 10:43

Η ΕΥΠ κατέστρεψε τα αρχεία των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη, Κουκάκη

Στην αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ κατέστρεψε τα αρχεία της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη προχώρησε η εφημερίδα τα Νέα.

Η δικαιολογία της ΕΥΠ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ότι το σύστημα υποκλοπών που χρησιμοποιεί η υπηρεσία άλλαξε προ μηνών και έτσι καταστράφηκαν παλαιότερα αρχεία.

Ωστόσο, η ίδια η εφημερίδα με το σημερινό της πρωτοσέλιδο επικαλείται στοιχεία της παρακολούθησης των Σπ. Σαγιά και Στ. Πιτσιόρλα για την υπόθεση της ΠΙΜΑΝΑ και του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο, υπόθεση που χρονολογείται από το 2013 και συνεχίστηκε για μερικούς μήνες επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς μπορεί η ΕΥΠ να έχει κρατήσει στοιχεία μιας παρακολούθησης που δεν κατέληξε κάπου συγκεκριμένα, και κατά τις πληροφορίες παραπέμφθηκε στην εισαγγελία διαφθοράς και αρχειοθετήθηκε, ενώ για μία τόσο πρόσφατη και σοβαρή υπόθεση, όπως αυτή των Ανδρουλάκη και Κουκάκη, να μην διαθέτει πλέον στοιχεία και να δηλώνει πως έχουν καταστραφεί τα αρχεία.

«Δεν υπάρχει το αρχείο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Live News, (το αρχείο) κάηκε, καταστράφηκε, τελείωσε! Και τι άλλο έμαθα πολύ ενδιαφέρον: Ας πούμε ότι ο κ. Ανδουλάκης πάει μόνος του, γιατί έχει προσκληθεί μόνος του να παει να ενημερωθεί, ούτε εκείνος θα έχει όλη την ενημέρωση που περιμέναμε», αναφέρει η δημοσιογράφος του Mega, Χριστίνα Κοραή.

«Υπάρχει το απόρρητο. Όποιος και να προσκληθεί είτε είναι ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, είτε είναι πρώην διοικητής της ΕΥΠ, θα επικαλεστούν το απόρρητο και δε θα βγει τίποτα», εξήγησε με τη σειρά του ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Το ζήτημα που προκύπτει για την ΕΥΠ είναι για ποιόν λόγο κατέστρεψε αρχεία που βάσει του νόμου πρέπει να διατηρούνται για δύο χρόνια, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Επίσης, φαίνεται πως την συνακρόαση Ανδρουλάκη είχε υπογράψει και αξιωματικός της ΕΛΑΣ που υπηρετούσε στην ΕΥΠ και η οποία “εξαφανίστηκε” δια της…αποσπάσεως σε άλλη υπηρεσία, λίγες μόνο ημέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.