Categories: Παρασκήνια

Γιατί ο δήμαρχος Σπάρτης ζητά παραίτηση δημοτικού συμβούλου του

Ο δήμαρχος Σπάρτης ζήτησε την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, από το μέλος της παράταξης του Μιχάλη Βακαλόπουλο.

Ο κ. Δούκας στέλντοντας επιστολές προς τον πρώην αντιδήμαρχό, του ζητά να παραχωρήσει τη θέση που καταέχει στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης προκειμένου να την καταλάβει ένας σύμβουλος «ο οποίος θα στηρίζει το όρμα και το έργο της Δημοτικής Αρχής».

Αιτία των επιστολών, όπως αναφέρει ο κ. Δούκας είναι η συνεχής διαφοροποίηση του κ. Βακαλόπουλου από τη γραμμή της παράταξης η οποία «δυσκολεύει το ανηφορικό έργο της και τη μεγάλη της προσπάθεια».

Η πρώτη επιστολή έχει ημερομηνία αποστολής τον Μάρτιο ενώ η δεύτερη εστάλη στις 26 Ιουλίου του 2022.

Αναλυτικά η πρώτη επιστολή:

«Αγαπητέ Μιχάλη,

Αν και οι συνδημότες μας σε υπερψήφισαν και εξελέγης με τη σημαία της Παράταξής μας για να υπηρετήσεις τους κοινούς μας στόχους και τα οράματά μας για μια καλύτερη «Σπάρτη που μας Αξίζει», εδώ και 1 1/2 χρόνο περίπου έχεις ουσιαστικά αποστασιοποιηθεί καταψηφίζοντας πλήθος προτάσεων της Δημοτικής Αρχής (και Παράταξής μας), και απέχοντας από τους αγώνες, συναντήσεις και εκδηλώσεις μας, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας για ουσιαστική επανένταξη σου στη παράταξή μας!

Θα σε παρακαλούσα λοιπόν, για να διευκολυνθεί το πολύ δύσκολο και ανηφορικό έργο μας, να παραδόσεις την έδρα που κατέχεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως έπραξε και ο φίλος μας Σπύρος Μοιράγιας».

Ενώ η δεύτερη επιστολή που ακολούθησε ανέφερε:

«Αγαπητέ Μιχάλη,

Παρά την παρακάτω παραίνεση μου, και στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ψήφισες αντίθετα με την Δημοτική Αρχή που επέμενε να γίνει η ενημέρωση για τα Τεχνικά Έργα!

Με τη ψήφο σου στήριξες, την Αντιπολίτευση που εντελώς αναίτια και με αστείες δικαιολογίες ζήτησε την αναβολή της συζήτησης!

Θα περίμενα, εσύ τουλάχιστον να επιθυμούσες να υποστηρίξεις το όποιο έργο σου κατά τη διάρκεια της Αντιδημαρχίας σου!

Θα σε παρακαλούσα λοιπόν, για να διευκολυνθεί το πολύ δύσκολο και ανηφορικό έργο μας, ή να συντάσσεσαι πλέον καθαρά με τη Δημοτική μας Αρχή, ή να παραδόσεις άμεσα την έδρα που κατέχεις στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη σημαία της Παράταξης μας, όπως έπραξε έντιμα και ο φίλος μας Σπύρος Μοιράγιας»

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Σπάρτης, σε καμία από τις δυο επιστολές δεν έλαβε απάντηση.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Βακαλόπουλος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην παράταξή του στις εκλογές του 2019, ενώ κατείχε τη θέση του αναπληρωτή δημάρχου και του αντιδημάρχου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 όπου και παραιτήθηκε. Έκτοτε παραμένει κάτω από την «ομπρέλα» της παράταξης του κ. Δούκα, χωρίς ωστόσο να συντάσσεται και με τη γραμμή που χαράζει.

Comments are closed.


Recent Posts

Κίνηση στους δρόμους λόγω απεργίας ΜΜΜ – Ποιους να αποφύγετε

Αυξημένη η κίνηση από νωρίς το πρωί στην Αθήνα, λόγω και της 24ωρης απεργίας των ΜΜΜ. Ήδη από τις 7:00…

4 λεπτά ago

Σε «Γεώργιος Λιόσης» ονομάστηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Ιλίου

Σε μια σεμνή τελετή, αλλά με έντονη συγκινησιακή φόρτιση, δείγμα του σημαντικού αποτυπώματος που άφησε στην κοινωνική ζωή του Ιλίου,…

6 λεπτά ago

Φον ντερ Λάιεν: «Απαράδεκτη» η «προσπάθεια της Ρωσίας» για την αλλαγή των συνόρων

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε τα σχέδια των φιλορωσικών αρχών για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε…

6 λεπτά ago

Τα τιμολόγια ρεύματος Οκτωβρίου- Τι ανακοίνωσαν οι προμηθευτές

Σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα Σεπτέμβριο είναι τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Οκτώβριο που ανακοίνωσαν χθες…

21 λεπτά ago

Aιτήσεις ΚΕΠΑ: Πιερρακάκης & Λιβάνιος «εμπαίζουν» με εγκύκλιο εργαζόμενους στα ΚΕΠ & ΑμΕΑ

Σάλο έχει ξεσηκώσει η εγκύκλιος των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας, με την οποία ανατέθηκε ξαφνικά και χωρίς καμία προετοιμασία…

31 λεπτά ago

Aπεργία σήμερα στα ΜΜΜ: Προσφυγή ΟΣΥ-ΣΤΑΣΥ & «συγγνώμη» προς τον κόσμο -Παρέμβαση ΥΠΟΙΚ

Στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενόψει της ψήφισης…

43 λεπτά ago