γιαννόπουλος-χαμόγελο-του-παιδιού-172710
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ | 18.05.2022 | 15:18

Γιαννόπουλος – “Χαμόγελο του Παιδιού”: Γιατί “κάρφωσε” τον Γεραπετρίτη

Συναγερμός φαίνεται πως έχει σημάνει στην κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις σχετικά με τις μεθοδεύσεις της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου που έχουν ως στόχο την αποδόμηση του «Χαμόγελου του Παιδιού» ενώ οι ωμές παρεμβάσεις των κυβερνητικών στελεχών τείνει να γίνει συνήθεια πια.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπερίτης του ζήτησε να μην δώσει άλλη δημοσιότητα στις καταγγελίες του ότι η οργάνωση κινδυνεύει με κλείσιμο εξαιτίας του νέου νομοθετικού πλαισίου της κυβέρνησης.

«Αποδεσμεύτηκα από αυτό που μου ζήτησε χθες ο κ. Γεραπετρίτης να σταματήσουμε τη δημοσιότητα από τη στιγμή που ξεκίνησε διαδικασία και συναντήσεις με φορείς χωρίς να κληθούμε εμείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Γιαννόπουλος καρφώνοντας τον υπουργό.

Παράλληλα, ο Κώστας Γιαννόπουλος, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Δόμνας Μιχαηλίδου που ήταν και εκείνη παρούσα στο πάνελ της εκπομπής κατηγορώντας την για εμπάθεια.

«Πονάει αυτό το πράγμα που γίνεται. Έχετε μια εμπάθεια για «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Στους διαδρόμους του Υπουργείου έχουν δημιουργηθεί κάποια θέματα. Στα λόγια που μιλάμε όλα είναι καλά, αλλά υπάρχει δαμόκλειος σπάθη για την λειτουργία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.




Η υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις καταγγελίες του Κώστα Γιαννόπουλου, αντέτεινε ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία δομή, κανένα Ίδρυμα να μην έχει κανόνες και ότι η σχετική ΚΥΑ ρυθμίζει 82 δομές και όχι μόνο«Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Οι προδιαγραφές είναι πρωτίστως στελέχωσης, αλλά είναι και κτηριακές. Δίνουμε έναν χρόνο για να προσαρμοστούν οι δομές σε αυτές τις προδιαγραφές. Μπορεί να έχουμε και κάποιο λάθος. Αν έχουμε, να το δούμε», υποστήριξε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Πονάει αυτό το πράγμα που γίνεται. Έχετε μια εμπάθεια για «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Στους διαδρόμους του Υπουργείου έχουν δημιουργηθεί κάποια θέματα. Στα λόγια που μιλάμε όλα είναι καλά, αλλά υπάρχει δαμόκλειος σπάθη για την λειτουργία μας», είπε ο κ. Γιαννόπουλος απευθυνόμενος στην Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε λέγοντας «μην με κατηγορείτε για πράγματα που δεν ισχύουν», υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία εμπάθεια. Παράλληλα πρόσθεσε «διαβεβαίωσα τον κ. Γιαννόπουλο και όλους τους Έλληνες πως δεν πρόκειται να κλείσει καμία δομή. Έχει μια κουζίνα που είναι 15 τ.μ. και η απόφαση λέει 20 τ.μ. δεν θα κλείσετε, θα το δούμε. Έχει 4 μπάνια και η απόφαση λέει 5, θα το δούμε. Αν δεν θέλετε τους κανόνες είναι άλλο πράγμα».