Categories: Παρασκήνια

Γεράσιμος Ζαγορίτης: Δεν εμπλέκομαι στην υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη

Σε ανακοίνωση προχώρησε τη Δευτέρα (19/12) το δικηγορικό γραφείο με την επωνυμία «Ν. Αγαπηνός και Συνεργάτες ΑΕΔΕ» σχετικά με τα δημοσιεύματα που φέρονται να εμπλέκουν τον Γεράσιμο Ζαγορίτη στην υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «αναφορικά με τα αναληθή δημοσιεύματα από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου κατά την διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τα οποία δόθηκε η λανθασμένη εντύπωση – πληροφορία στο κοινό ότι ο εντολέας μας Γεράσιμος Ζαγορίτης είναι δήθεν το ερευνώμενο πρόσωπο στην υπόθεση της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη, διευκρινίζουμε τα εξής:

Ο εντολέας μας δεν είναι το υπό έρευνα πρόσωπο και αντιθέτως δεν ελέγχεται από καμία εισαγγελική αρχή πουθενά στον κόσμο ούτε του έχει απαγγελθεί ποτέ ουδεμία κατηγορία σχετική με το Ευρωκοινοβούλιο ως λανθασμένα διατυπώθηκε.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τη δήθεν εμπλοκή του εντολέως μας με την εν λόγω υπόθεση της κας Σπυράκη, η συνεργασία του με την οποία έχει λήξει από το Μάιο του 2018, όταν και παραιτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να αφοσιωθεί στην εταιρία πολιτικής στρατηγικής και επικοινωνίας που έχει ιδρύσει και έκτοτε διευθύνει.

Ο εντολέας μας έχει διακριθεί ως σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας για πολιτικά κόμματα και πολιτικά πρόσωπα διεθνώς, σε περισσότερες από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, εργαζόμενος με απόλυτο σεβασμό προς τους ανθρώπους που τον εμπιστεύονται και τον συμβουλεύονται, όπως είναι άλλωστε φανερό από τη διεθνή αναγνώριση της εταιρίας του.

Με αφορμή την ανωτέρω ψευδή πληροφορία, κακόβουλα Μέσα τον παρουσίασαν με χυδαίο και προσβλητικό τρόπο επιλεκτικά, αγνοώντας/αποσιωπώντας την εξαιρετικά επιτυχημένη του πορεία την τελευταία δεκαετία στον επαγγελματικό στίβο, για την οποία έχει πολλάκις βραβευτεί διεθνώς.

Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη, όμως συνοδεύεται και από υποχρεώσεις μεταξύ των οποίων η ελάχιστη είναι η διασταύρωση των πληροφοριών του κάθε δημοσιογράφου έστω με τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ώστε να εκφράσει την δική του πλευρά, ως δεοντολογικώς απαιτείται. Εάν οι εν λόγω δημοσιογράφοι είχαν τηρήσει την ελάχιστη αυτή υποχρέωσή τους, θα είχε αποφευχθεί η κατασυκοφάντησή του εντολέως μας καθώς και η παραπληροφόρηση του κοινού.

Για όλα τα ανωτέρω έχουμε λάβει εντολή να ασκήσουμε τα πλήρη δικαιώματα που προβλέπει ο Νόμος ενώπιον της αστικής και ποινικής δικαιοσύνης καθώς και της ΕΣΗΕΑ».

Comments are closed.


Recent Posts

Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που… δεν θέλετε να κάνετε σεξ

Το σεξ προκαλεί απόλαυση και έρευνες έχουν δείξει τα οφέλη για την υγεία. «Χωρίς σεξ, εσείς και ο σύντροφός σας…

34 λεπτά ago

Αυτά είναι τα πιο… ανεύθυνα ζώδια

Τα ζώδια έχουν διάφορα χαρακτηριστικά, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη για την αξιολόγηση της…

3 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Διέλυσε (1-4) τον Αστέρα στην Τρίπολη

Με τον Αράο να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ, τον Βέρμπιτς να βρίσκει επίσης δίχτυα και τον Ιωαννίδη να έρχεται…

3 ώρες ago

Σε ποια σειρά… «εισβάλει» ο Λάκης Γαβαλάς

Γαβαλάς: Ο Σπύρος περνά τις πρώτες δύσκολες ημέρες του στη φυλακή. Η Άννα Ρούσου επισκέπτεται τον διευθυντή Πάρλα και του…

3 ώρες ago

Τζον Κέρι: Η απάντηση στην Κλιματική Κρίση βρίσκεται στη Δημοκρατία

Η απάντηση στην Κλιματική Κρίση βρίσκεται στη Δημοκρατία. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα που διαμηνύθηκε, στο πλαίσιο του 11ου Athens Democracy Forum,…

3 ώρες ago

Άθλιες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκικής Βουλής για την Κύπρο -Τι απάντησε ο Πλακιωτάκης

Σε μια ακόμα άθλια αναφορά για την Κύπρο προχώρησε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, κατά την Διάσκεψη…

3 ώρες ago