Γεραπετρίτης: Στο Γράμμο η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου αλλά δεν εκπροσωπούσε την κυβέρνηση - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
5
Δεκέμβριος
Back

Γεραπετρίτης: Στο Γράμμο η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου αλλά δεν εκπροσωπούσε την κυβέρνηση

Η διευθύντρια του Γραφείου Μακεδονίας του πρωθυπουργού, μετείχε στο μνημόσυνο για τους πεσόντες στο Γράμμο-Βίτσι δίχως όμως να εκπροσωπεί την κυβέρνηση, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τσικαλάδια. Αυτό απάντησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε για το ζήτημα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας «σε αυτές τις εκδηλώσεις παρίσταντο τοπικοί βουλευτές και πολιτευτές, χωρίς να εκπροσωπούν κόμμα, τη Βουλή ή την Κυβέρνηση, χωρίς ποτέ να έχει τεθεί σχετικό ζήτημα. Ο Βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, καθώς και η κα Μαρία Αντωνίου, πρώην Βουλευτής Καστοριάς και νυν Διευθύντρια του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού αντιστοίχως, δεν παρίστανται στο εν λόγω μνημόσυνο, με τη βουλευτική και κομματική τους ιδιότητα, ούτε εκπροσωπούν τη Βουλή ή την Κυβέρνηση, αλλά παρίστανται ως φίλοι και συγγενείς των νεκρών, λαμβανομένου υπόψη και του στενού κύκλου της τοπικής κοινωνίας».

Επίσης ανέφερε ότι «στο θρησκευτικό μνημόσυνο των πεσόντων αξιωματικών και στρατιωτικών, το οποίο διοργανώνεται, επί πολλά έτη, από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, στην περιοχή Βίτσι της Π.Ε. Καστοριάς, συμμετέχουν οι συγγενείς και οι φίλοι των νεκρών, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και σε άλλες εκδηλώσεις».

Θυμίζουμε ότι το ζήτημα αυτό είχε αναδειχθεί και κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης στην Βουλή, μεταξύ του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη. Αυτή που μετά από παρέμβαση του Νίκου Δένδια οδήγησε στην διαγραφή Μπογδάνου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!